Ιταλία: «Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε. Εσύ γερουσιαστή;»

Με αυτό το σύνθημα δεκάδες Ιταλίδες και Ιταλοί ακτιβιστές και μέλη του Κινήματος Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο διαμαρτυρήθηκαν ημίγυμνοι κατά του Καβαλιέρε έξω από το Παλάτζο Μαντάμα, λίγο πριν την τελική ψηφοφορία της ιταλικής Γερουσίας που θα κρίνει το πολιτικό μέλλον του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Οι ακτιβιστές εμφανίστηκαν στον περιβάλλοντα χώρο του μεγάρου της Γερουσίας φορώντας μόνο εσώρουχα και έχοντας κρεμασμένα πλακάτ από τον λαιμό που ανέγραφαν: «Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε. Εσύ

γερουσιαστή;» και "Μπερλουσκόνι, έξω τώρα αμέσως".

Ο Καβαλιέρε αναμένεται να αποπεμφθεί από τη Γερουσία, έπειτα από την καταδικαστική απόφαση για την υπόθεση Mediaset, με τους ακτιβιστές να ζητούν να μη διεξαχθεί μυστική ψηφοφορία, αλλά ονομαστική.

«Εμείς δεν έχουμε μυστικά», υποστηρίζει η ομάδα, η οποία οργανώθηκε έπειτα από πρωτοβουλία της ιστοσελίδας Avaaz.org που συγκεντρώνει υπογραφές για ποικίλα ζητήματα.

Μάλιστα, οι 80.000, που υπέγραψαν απαιτούν, όχι μόνο να είναι γνωστή η ψήφος του κάθε γερουσιαστή για την περίπτωση Μπερλουσκόνι, αλλά για όλες τις ψηφοφορίες που διεξάγονται στη Γερουσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα