Ιταλία σαν άλλοτε

Η Ιταλία θυμίζοντας κάτι από 2006, με ηγέτη τον τεράστιο Αντρέα Πίρλο και μπροστάρη τον Μάριο Μπαλοτέλι, έκανε «σκόνη και θρύψαλα» τη Γερμανία (2-1), και ήταν αυτή που εξασφάλισε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Euro. Εκεί όπου θα βρει μπροστά της την κάτοχο του Ευρωπαϊκού και Παγκοσμίου Κυπέλλου Ισπανία, αναμέτρηση που θα καθηλώσει εκατομμύρια λάτρεις της «στρογγυλής θεάς» παγκοσμίως.

Η Ιταλία έστειλε σπίτι τους τους υπερόπτες Γερμανούς, και με εκπληκτική εμφάνιση

δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στα «πάντσερ», ενώ το τελικό σκορ αδικεί σίγουρα την Σκουάντρα Ατζούρα, βάσει εικόνας και ευκαιριών των δύο ομάδων.

Λύτρωση για τον Μάριο Μπαλοτέλι, ο οποίος έχει ακούσει τα εξ αμάξης τόσο για την προσφορά του στο παιχνίδι όσο και για την εν γένει εξωγηπεδική του συμπεριφορά και δύσκολο χαρακτήρα που έχει.

Με δύο εκπληκτικά δικά του γκολ (20΄, 36΄) η Ιταλία έκλεισε θέση για τον τελικό της Κυριακής, διεκδικώντας το δεύτερο τρόπαιο στην διοργάνωση.

Από την άλλη το φαβορί της αναμέτρησης δε δικαιολόγησε αυτόν τον τίτλο, και αρκέστηκε σε ρόλο κομπάρσου, ενώ το τελικό σκορ… σώζει κάπως τα προσχήματα για την ομάδα του Γιόακιμ Λεβ. Τα «πάντσερ» μείωσαν με τον Εζίλ με πέναλτι στις καθυστερήσεις, πίεσαν στο τέλος για να στείλουν το ματς στην παράταση χωρίς να τα καταφέρνουν, με το τελικό σκορ (2-1) να κρίνεται απολύτως δίκαιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα