Ιβάν Σαββίδης: «Μόνο για τον ΠΑΟΚ ενδιαφέρομαι»

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ρωσική ιστοσελίδα «sport-express.ru», τόνισε πως ενδιαφέρεται μόνο για τον ΠΑΟΚ και όχι για κάποιο άλλο ευρωπαϊκό κλαμπ.

Ο ισχυρός άνδρας του «Δικεφάλου του Βορρά», μίλησε για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, ενώ ανέφερε πως δεν πρόκειται να ασχοληθεί με κάποιο άλλο ευρωπαϊκό κλαμπ, αλλά και για τα

πολλά χρήματα που έχασε όταν ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο στην Ρωσία

Για το γεγονός ότι σταμάτησε να έχει ενδιαφέρον για το ρωσικό ποδόσφαιρο και αποφάσισε να επενδύσει στο εξωτερικό: «Είχα εμπλοκή στις δύο ομάδες του Ροστόφ. Πίστευα ότι κάποιοι στο Ροστόφ θα έδειχναν ενδιαφέρον για τη στρατηγική μου. Στη Ρωσία δεν υπάρχει καθόλου στρατηγική στο ποδόσφαιρο. Ψάχνουν μόνο έναν πλούσιο άνθρωπο να τον χρησιμοποιήσουν και μετά να τον παραμερίσουν. Ακόμη και στην Ζενίτ και στην Ανζί τα πάντα είναι χτισμένα στις φιλοδοξίες ενός ανθρώπου. Αύριο όμως μπορεί κάποιος να ξυπνήσει στραβά και αυτό να το πληρώσει η Ζενίτ». 

Για τα χρήματα τα οποία έχασε στο ποδόσφαιρο: «42 εκ. ρούβλια, σύμφωνα με μία πρόχειρη εκτίμηση. Τα έχασα γιατί κανένας στόχος δεν επιτεύχθηκε. Το μεγάλο μου μειονέκτημα είναι η ειλικρίνειά μου. Στο ρωσικό ποδόσφαιρο πρέπει να κάνεις μπλόφες. Να τους λες αυτό που θέλουν να ακούσουν και μετά σε χειροκροτούν. Έκανα μια δήλωση που μου κόστισε πολύ, μίλησα για ανάπτυξη. Έχουμε λέμε ομάδες με παράδοση αλλά όχι με επιτυχίες, το πεπρωμένο μας είναι να έχουμε ομάδες που παράγουν». 

Για το τσιγάρο, μιας και δραστηριοποιείται στον χώρο του καπνού: «Ο καπνός μπορεί να προστατεύσει από την σχιζοφρένεια. Στην εποχή της Σοβιετικής Ένωσης έδιναν στα ψυχιατρεία τσιγάρα, κάπνιζες δεν κάπνιζες. Δεν λέω ότι κάνει καλό, αλλά το τσιγάρο είναι από τις μικρότερες αμαρτίες για τις οποίες ο άνθρωπος είναι ικανός». 

Για τον τρόπο που ενεργεί στις επιχειρήσεις του: «Ποτέ δεν πάω πέρα από τα όρια, θα μπορούσα να ήμουν πιο πλούσιος, θεωρώ ότι είναι δύσκολο να κινείσαι χωρίς κανόνες». 

Για την εγκληματική οργάνωση που προσπάθησε να απαγάγει τον γιο του: «Μάζεψα πληροφορίες και τους εξέπληξα σκληρά. Δούλεψα πριν συμβεί οτιδήποτε, τους πρόλαβα». 

Για τον αν έχει ελληνικό διαβατήριο: «Δεν έχω πια, όταν αποφασίστηκε για τους βουλευτές να έχουν διπλή υπηκοότητα μου αρνήθηκαν επισήμως την ελληνική και δεν υπάρχει περίπτωση να την πάρω πίσω. Αυτό γιατί στο Eλληνικό Σύνταγμα γράφεται πως αν αρνηθείς την ελληνική ιθαγένεια δεν σου επιστρέφεται». 

Για το που είναι η βάση του, Ροστόφ, Μόσχα ή Θεσσαλονίκη: «Στο Ροστόφ φυσικά. Για οκτώ χρόνια όταν ήμουν στην Δούμα (σ.σ ρωσικό κοινοβούλιο) ήμουν μεταξύ των δύο πόλεων, αλλά ανεξάρτητα από το πόσο χρόνο περνούσα στην Μόσχα ερχόμουν στο Ροστόφ για να... πλένω τα ρούχα μου. Και το έκανα συνειδητά, δεν ήμουν ποτέ Μοσχοβίτης». 

Για το αν θα ενδιαφερθεί για άλλη ομάδα στο εξωτερικό πέρα του ΠΑΟΚ: «Μόνο για τον ΠΑΟΚ. Κανένα άλλο κλαμπ δεν με ενδιαφέρει. Ό, τι συνδέετ
Keywords
Τυχαία Θέματα