Και η «Χρυσή Μπάλα» goes to… Μέσι(;)

Σήμερα θα γίνει η απονομή της «Χρυσής Μπάλας» στη Ζυρίχη για την ανάδειξη του καλύτερου ποδοσφαιριστή στον κόσμο για το έτος 2011.

Υποψήφιοι είναι οι Λιονέλ Μέσι, Τσάβι και Ρονάλντο, με τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό να αποτελεί το αδιαφιλονίκητο φαβορί για να πάρει άλλη μια… «Χρυσή Μπάλα» σπίτι του.

Εν τω μεταξύ, εάν ο Μέσι κερδίσει και πάλι το βραβείο, θα γίνει μόλις ο τρίτος παίκτης που το κατορθώνει για τρίτη φορά. Έχουν προηγηθεί μόνο οι Γιόχαν Κρόιφ (1971, 1973, 1974), Μισέλ Πλατινί (1983, 1984, 1985) και Μάρκο Φαν Μπάστεν (1988, 1989, 1992).

Το βραβείο του καλύτερου προπονητή

της χρονιάς διεκδικούν οι Πεπ Γκουαρντιόλα, Ζοσέ Μουρίνιο και ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Και εδώ ο Γκουαρντιόλα, ο οποίος οδήγησε την Μπαρτσελόνα στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ εμφανίζεται ως ακλόνητο φαβορί.

Το βραβείο για την καλύτερη γυναίκα ποδοσφαιριστή διεκδικούν οι Μάρτα (Βραζιλία), Άμπι Γουάμπαχ (ΗΠΑ) και Χομάρε Σάουα (Ιαπωνία). Για το πιο όμορφο γκολ της χρονιάς, το βραβείο «Πούσκας», θα διεκδικήσουν οι Λιονέλ Μέσι, Νεϊμάρ και Γουέιν Ρούνεϊ.

Keywords
Τυχαία Θέματα