Καιρός αύριο Παρασκευή 16/9: Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου

Η Παρασκευή θα είναι μια από τις τελευταίες ζεστές μέρες του Σεπτέμβρη. Στην ατμόσφαιρα αναμένεται αφρικανική σκόνη αλλά και αρκετή υγρασία, γεγονός που θα δημιουργήσει ένα εκρηκτικό κοκτέιλ ζέστης. Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα από το πρωί. Αραιές νεφώσεις προβλέπονται στα βόρεια που θα είναι κατά περιόδους πιο πυκνές, ίσως στα πιο ορεινά. Σταδιακά προς το μεσημέρι θα συννεφιάσει και λίγο τοπικά και στη Θεσσαλία. Στην υπόλοιπη χώρα ο ήλιος θα κυριαρχήσει.

Η ζέστη θα γίνει εντονότερη,

καθώς η θερμοκρασία θα συνεχίσει την ανοδική της πορεία, αγγίζοντας καλοκαιρινά επίπεδα. Θα δούμε το θερμόμετρο να φτάνει το μεσημέρι τους 34 στα δυτικά, 35 στα βόρεια και 35-37 στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, ίσως τοπικά και 38 σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας. Στο Αιγαίο οι μέγιστες, λίγο πιο χαμηλές, θα προσεγγίσουν τους 30-32 βαθμούς Κελσίου. Τα ποσοστά υγρασίας θα είναι αυξημένα, με αποτέλεσμα η αισθητή θερμοκρασία να είναι υψηλότερη κατά 2-3 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν σε δυτικές νοτιοδυτικές διευθύνσεις στα πελάγη 3-5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα 6 μποφόρ.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός με ηλιοφάνεια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21-34 βαθμούς, με ήπιο νοτιά στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 2-4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια με αραιή συννεφιά, ίσως λίγο πιο πυκνή τοπικά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20-32 βαθμούς και οι άνεμοι νότιοι στο Θερμαϊκό ασθενείς 2-3 μποφόρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα