Κακοποίηση Τζωρτζίνας: Είχε γίνει καταγγελία το 2014

Συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα είχε καταγγείλει πως η Τζωρτζίνα είχε κακοποιηθεί, όταν η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν έγκυος. Σε μία ακόμη συγκλονιστική αποκάλυψη για την υπόθεση με τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα προχώρησε ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος στην εκπομπή «Live News». Έπειτα από τρεις ημέρες από τη σύλληψη της Ρούλας

Πισπιρίγκου, της μητέρας των τριών κοριτσιών στην Πάτρα για τη δολοφονία της μεγαλύτερης κόρης της, Τζωρτζίνας, οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ, τον Οκτώβριο του 2014, όταν η Τζωρτζίνα ήταν σχεδόν ενός έτους, είχε γίνει καταγγελία σε Οργανισμό από πρόσωπα του ευρύτερου περιβάλλοντος του ζευγαριού για κακοποίηση του παιδιού. Ο Οργανισμός απευθύνθηκε στο δήμο της Πάτρας και ακολούθησε επίσκεψη κοινωνικών λειτουργών στο σπίτι της οικογένειας, ωστόσο φαίνεται πως ο έλεγχος ήταν ανεπαρκής… Η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης υποστήριξαν ότι όλα αυτά ήταν κακοήθειες και η έρευνα σταμάτησε, χωρίς καν το μωρό να εξεταστεί από ιατροδικαστή!

Σημειώνεται, μάλιστα, ότι οι Αρχές είχαν κάνει μόνο μία επίσκεψη στο σπίτι της οικογένειας μετά την καταγγελία και μάλιστα με προκαθορισμένο ραντεβού, επομένως αν υπήρχαν στοιχεία θα μπορούσαν να καλυφθούν.

Πώς έφτασε στο έγκλημα η Ρούλα

Εδώ και αρκετό καιρό οι γιατροί και οι αστυνομικοί που έχουν ασχοληθεί με την υπόθεση δίνουν μία σαφή εκδοχή όλων αυτών που συμβαίνουν. Ο Απρίλιος του 2021 είναι η περίοδος της έντονης ρήξης της σχέσης του Μάνου και της Ρούλας. Έχει ήδη φύγει από τη ζωή κάτω από άγνωστες συνθήκες η Ίριδα και στις 6 Απριλίου ο Μάνος Δασκαλάκης πηγαίνει σε δικηγόρο και κανονίζει ραντεβού στις 8 Απριλίου. Στις 8 Απριλίου η Τζωρτζίνα μπαίνει στο νοσοκομείο. Όταν η Τζωρτζίνα έπαθε το επεισόδιο το οποίο της προκάλεσε ανήκεστο εγκεφαλική βλάβη, οι γιατροί θεωρούν πως η 33χρονη της έδωσε κεταμίνη. Οι γιατροί προσπάθησαν να επαναφέρουν την Τζωρτζίνα στη ζωή, με την ανάνηψη να διαρκεί 55 λεπτά.

Δύο ημέρες αργότερα οι τοξικολογικές εξετάσεις δεν έδειξαν την ουσία, η οποία είχε μεταβολιστεί. Αυτό φαίνεται πως ενθάρρυνε την 33χρονη και οι αστυνομικοί πιστεύουν πως τότε είναι που ξεκινάει η προσπάθεια να συνδεθεί το πρόβλημα της Τζωρτζίνας με καρδιολογικό πρόβλημα.

Το εργαστήριο του ΑΠΘ έτοιμοι να αναλαμβάνει τις έρευνες για Μαλένα και Ίριδα

Την ίδια ώρα, στο «μικροσκόπιο» των ερευνών μπαίνουν οι θάνατοι της Μαλένας και της Ίριδας, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας. Ο θάνατος του τρίτου παιδιού της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, θεωρείται ότι προήλθε από την 100% θανατηφόρα δόση κεταμίνης που εντοπίστηκε στον οργανισμό της και ανιχνεύτηκε από την περαιτέρω ανάλυση των δειγμάτων.

Το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ, το οποίο ανέλαβε την επιβεβαίωση των τοξικολογικών εξετάσεων και την ποσοτική εκτίμηση της κεταμίνης που ανιχνεύτηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας, είναι έτοιμο να συμβάλει καθοριστικά και στην λύση της υπόθεσης των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας, που απεβίωσαν τον Απρίλιο του 2019 και τον Μάρτιο του 2021.

Όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές που επικαλείται το Πρώτο Θέμα, σε τέτοιες δύσκολες περιπτώσεις είναι απαραίτητο και επιβάλλεται η συμπληρωματική εξέταση οποιουδήποτε διαθέσιμου βιολογικού δείγματος. Το εξειδικευμένο εργαστήριο του ΑΠΘ, με τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό και τη τεχνογνωσία που διαθέτει το επιστημονικό προσωπικό, είναι σε θέση να αναλύσει, τόσο τμήματα των ιστών των δύο παιδιών όσο και τα δείγματα που μπορεί να υπάρχουν εκεί που έγιναν οι ιστιολογικές εξετάσεις από τους παθολογοανατόμους. Δηλαδή, τους ιστούς που βρίσκονται στην φορμόλη όσο και την ίδια την φορμόλη, εφόσον, φυσικά, ισχύουν οι πληροφορίες ότι τα δείγματα έχουν κρατηθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κακοποίηση Τζωρτζίνας, Είχε, 2014,kakopoiisi tzortzinas, eiche, 2014