Κάλεσμα για νέα συγκέντρωση έξω από την ΕΡΤ(live)

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή σε νέα συγκέντρωση έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, στις 11:00, απευθύνουν οι εργαζόμενοι στην δημόσια ραδιοτηλεόραση, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων κατά της απόφασης αναστολής λειτουργίας της.

«Όλοι σε συγκέντρωση στις 11:00 έξω από την ΕΡΤ,

γιατί ο αγώνας πρέπει να είναι κοινός απέναντι στις απολύσεις και την ανεργία», είναι το μήνυμα που έχει αναρτηθεί στην επίσημη σελίδα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στο Facebook.

Αν και η αυλαία για την ΕΡΤ έπεσε από το βράδυ της Τρίτης και στους τηλεοπτικούς δέκτες εμφανίζεται «μαύρο», οι εργαζόμενοι συνεχίζουν με μαραθώνιο ζωντανό πρόγραμμα, που εκπέμπεται μέσω διαδικτύου.

Την αντίθεσή τους στην απόφαση της κυβέρνησης εξέφρασαν η ΕΣΗΕΑ και η ΠΟΕΣΥ, κάνοντας λόγο για «πραξικοπηματική, σκοταδιστική και βάρβαρη παρέμβαση της τρικομματικής κυβέρνηση» και καλώντας τους δημοσιογράφους να παραστούν στη σημερινή συγκέντρωση.

Για σήμερα κηρύχθηκε απεργία σε όλα τα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στη ΓΓΕ-ΓΓΕ. Από τις 6:00 το πρωί της Πέμπτης θα ξεκινήσει 24ωρη απεργία σε όλα τα έντυπα μέσα.

Τίτλοι τέλους για την ΕΡΤ, έπεσε «μαύρο»...

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου ανακοίνωσε το κλείσιμο της ΕΡΤ, υποστηρίζοντας πως η ΕΡΤ είναι «χαρακτηριστική περίπτωση μοναδικής αδιαφάνειας και απίστευτης σπατάλης».

Και πρόσθεσε: «Σε μια περίοδο που ο ελληνικός λαός υφίσταται θυσίες, δεν υπάρχουν ιερές αγελάδες. Η ΕΡΤ

έχει καθεστώς αδιαφάνειας στη διαχείρισή της, καθεστώς αδιαφάνειας στη διαχείριση των συμβάσεων. Υπάρχει καθεστώς προνομίων για να μην αναφερθούμε στα τεράστια ποσά που μοιράζει στις ιδιωτικές παραγωγές. Να μην αναφερθούμε επίσης στο τεράστιο κόστος των εξωτερικών μεταδόσεων. Για να μην πούμε ότι διαθέτει περιοδικό χωρίς αναγνώστες.

Η σημερινή ΕΡΤ έχει εξελιχθεί σε σκάνδαλο. Αυτά όλα τελειώνουν σήμερα και τελειώνουν οριστικά. Η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ».

Ο κ. Κεδίκογλου ανακοίνωσε επίσης πως στη θέση της ΕΡΤ, θα μπει ένας οργανισμός ραδιοτηλεόρασης, όχι κρατικός, που θα αρχίσει να λειτουργεί το συντομότερο.

Σύμφωνα με τον κ. Κεδίκογλου, το προσωπικό της ΕΡΤ θα αποζημιωθεί κανονικά, ενώ οι εργαζόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για να προσληφθούν στο νέο οργανισμό ραδιοτηλεόρασης.

http://www.ustream.tv/embed/14799497?ub=ff3d23&lc=ff3d23&oc=ffffff&uc=ffffff&v=3&wmode=direct

Keywords
Τυχαία Θέματα