Καλλιεργεί τον «εκτσογλανισμό» ο ΣΥΡΙΖΑ

Συμπόρευση με την Κίνηση των "58" φαίνεται πως θέλει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, πράγμα που εξέφρασε και στην ομιλία του στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε επίσης σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι καλλιεργεί

τον "εκτσογλανισμό" στην κοινωνία. Ακόμα αναφέρθηκε στον Μίκη Θεοδωράκη, μιλώντας για το ποιος θα μπορούσε να είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.


Συγκεκριμένα αναφορικά με τους "58" σημείωσε ότι αυτοί είπαν ότι καλούν τα κόμματα και τις Κινήσεις, ενώ κανείς δεν έθεσε σε αμφισβήτηση το όνομα και τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ και όποιος το έκανε θα το έκανε κατά λάθος και από κεκτημένη ταχύτητα. Υπενθύμησε ότι ήταν ο πρώτος που μίλησε για την ανάγκη συγκρότησης ενιαίου κεντροαριστερού πόλου τύπου ιταλικής Ελιάς.

Μιλώντας για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι τα στελέχη του καλλιεργούν το υπόστρωμα του εκφασισμού και του "εκτσογλανισμού". Εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέχθηκε ως όχημα για να εκφραστεί η δυσαρέσκεια των ανθρώπων του ΠΑΣΟΚ. και πρόσθεσε ότι τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δημιουργούν συνθήκες οιονεί εμφυλίου πολέμου στην κοινωνία. Σε εκείνο το σημείο πρόσθεσε πως στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει έλλειψη συλλογικής αυτοπροστασίας, τη στιγμή που είναι παράταξη, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που, όπως σημείωσε, είναι εκλογικό όχημα

Σε ότι αφορά στη ΔΗΜΑΡ, εξέφρασε τη λύπη του που "θέλησε να μείνει περιχαρακωμένη στα όρια του μικρού της κομματικού εαυτού". Για το ρόλο της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση συνεργασίας υπογράμμισε ότι ήταν "ο μόσχος ο σιτευτός" και ότι επιθυμία του από τότε ήταν η συγκρότηση προοδευτικού πόλου εντός της κυβέρνησης.

Είπε ότι στο διάλογο που έχει ανοίξει για την Κεντροαριστερά η πρόσκληση είναι ανοιχτη σε όλα τα στελέχη που αποχώρησαν από το ΠΑΣΟΚ και είπε χαρακτηριστικά: "Ξέρουν που είναι το σπίτι τους".
Μιλώντας για τα εσωτερικά του κόμματος σημείωσε πως ποτέ δεν μπορέσαμε να εφαρμόσουμε μια βασική πολιτική απόφαση ακέραια και ολοκληρωμένα.

Υπερασπίστηκε την αυτονομία του ΠΑΣΟΚ μέσα στην κυβέρνηση συνεργασίας και υπογράμμισε πως όλα τα υπόλοιπα κόμματα εμφανίζονται να έχουν άλλοθι για τις επιλογές τους, πλην του ΠΑΣΟΚ και αυτό συμβαίνει, είπε, λόγω των αντιθέσεων μέσα στην παράταξη. Σε αυτό το σημείο έκανε λόγο για στελέχη που τιμήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ και στήριξαν την πολιτική και επαγγελματική τους υπόσταση σε αυτό και τώρα έχουν αποχωρήσει από αυτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα