Καλύτερη κυβέρνηση η... καμία

Σταθερά κυρίαρχη παραμένει η επιθυμία των πολιτών να μην κυβερνηθούν ούτε από τη συνεργασία της ΝΔ με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ούτε όμως και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε ποσοστό 38%, οι Έλληνες θεωρούν πως καμία από τις δύο κυβερνήσεις δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας: στη σχετική δημοσκόπηση

της Public Issue, το 35% τάσσεται υπέρ της υπάρχουσας τρικομματικής κυβέρνησης ενώ το 24% θεωρεί καλύτερο να αναλάβει την εξουσία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, οι πολίτες αισθάνονται απογοητευμένοι από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, καθώς ικανοποιημένοι από τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα πράγματα δηλώνει μόλις το 22% και 14%, αντίστοιχα.

Στο ίδιο μήκος κύματος, το 49% των Ελλήνων δηλώνει πως κανένα κόμμα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση (η ΝΔ έρχεται δεύτερη με 25% και ο ΣΥΡΙΖΑ τρίτος με 12%). Η απάντηση «κανένα» έρχεται πρώτη και στις ερωτήσεις «ποιο κόμμα μπορεί να διαπραγματευθεί το χρέος» (ποσοστό 35%), «ποιο κόμμα έχει ικανό αρχηγό» (46%) και «ποιο κόμμα έχει πιο ικανά στελέχη» (41%).

Ξανά το προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ

Στη «μάχη» της εκλογικής επιρροής, ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει στην πρώτη θέση με ποσοστό της τάξης του 28%, ενισχυμένος κατά 0,5%. Η Νέα Δημοκρατία καταπέφτει στο 27,5%, υποχωρώντας κατά μία ποσοστιαία μονάδα. Στην τρίτη θέση παραμένει η Χρυσή Αυγή, κερδίζοντας 0,5 μονάδες, και «σκαρφαλώνοντας» στο 11,5%. Όλα τα υπόλοιπα κόμματα παραμένουν σε μονοψήφια επίπεδα επιρροής, με το ΠΑΣΟΚ να υποχωρεί κατά 1,5 μονάδες, στο 6,5%, ισοδυναμώντας με το ΚΚΕ, που βελτιώνει τη θέση του κατά μία μονάδα. Στο 6% (-0,5) βρίσκονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ τελευταία κοινοβουλευτική δύναμη κατατάσσεται η ΔΗΜΑΡ, με επιρροή της τάξης του 5,5% (-1).

Keywords
Τυχαία Θέματα