Κάμερον: «Απίθανο να γίνουμε μέλος της Ευρωζώνης»

Την πιθανότητα να ενταχθεί η Βρετανία στην Ευρωζώνη απέκλεισε ο πρωθυπουργός της χώρας, Ντέιβιντ Κάμερον. Μιλώντας στο Νταβός, ο Κάμερον τόνισε πως το γεγονός ότι η ΕΕ κινείται στην κατεύθυνση του κεντρικού ελέγχου των τραπεζών αλλά και της περαιτέρω σύγκλισης της δημοσιονομικής πολιτικής έχει σημαντικές συνέπειες για χώρες όπως είναι η Βρετανία, «η οποία δεν είναι στο ευρώ και ειλικρινά δεν είναι πιθανό να ενταχθεί ποτέ», είπε ο Κάμερον μιλώντας στο 43ο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Παράλληλα, ο Κάμερον υπεραμύνθηκε του σχεδίου του για τη διοργάνωση ενός δημοψηφίσματος στη Βρετανία σχετικά με το εάν η Βρετανία θα παραμείνει μέλος της ΕΕ: «Αυτό δεν αφορά το να γυρίσουμε την πλάτη μας στην Ευρώπη. Το αντίθετο, πρόκειται για το πώς θα προβάλουμε την θέση μας για μια πιο ανταγωνιστική, πιο ανοιχτή, πιο ευέλικτη Ευρώπη και το πώς θα εξασφαλίσουμε τη θέση του Ηνωμένου Βασιλείου μέσα σ' αυτήν», είπε ο πρωθυπουργός των Συντηρητικών.

Ακόμα, ο Κάμερον προειδοποίησε τους Ευρωπαίους ηγέτες να μην πιέζουν άλλες χώρες να προσαρμοστούν σε μια βαθύτερη πολιτική ένωση, κάτι που χαρακτήρισε λάθος, προσθέτοντας πως η Βρετανία δεν θέλει να συμμετάσχει σ' αυτή.

«Η Βρετανία είναι ένας σημαντικός παίκτης στην Ευρώπη σε όλα τα πεδία στα οποία η Ευρώπη χρειάζεται να δράσει -να γίνει πιο ανταγωνιστική, να πολεμήσει την τρομοκρατία, να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή-, είμαστε στην πρωτοπορία, εμείς κάνουμε τις προτάσεις. Και αυτό είναι το είδος της πολιτικής δράσης που χρειαζόμαστε. Αλλά μια συγκεντρωτική πολιτική ένωση; Όχι για εμένα, όχι για τη Βρετανία», υπογράμμισε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα