Κάμερον: Έτος οικονομικής αβεβαιότητας το 2013

Έκκληση προς τους ηγέτες των οχτώ πλουσιότερων χωρών του κόσμου (G8), να λάβουν «θαρραλέα» μέτρα, προκειμένου να «πετύχουν μια χειροπιαστή διαφορά» στην ανάκαμψη της οικονομίας απηύθυνε με επιστολή του ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

«Είναι προφανές πως το 2013, ο κόσμος θα εξακολουθήσει να βρίσκεται αντιμέτωπος με την οικονομική αβεβαιότητα», αναφέρει ο Ντέιβιντ Κάμερον, η χώρα του οποίου θα ασκεί την προεδρία της G8 το 2013.

«Ως ηγέτες των οκτώ χωρών που αντιπροσωπεύουν σχεδόν το μισό του Ακαθάριστου

Εθνικού Προϊόντος του κόσμου, οι φιλόδοξες πρωτοβουλίες και οι θαρραλέες αποφάσεις που θα πάρουμε συνεργαζόμενοι στο πλαίσιο της G8 μπορούν να πετύχουν μια χειροπιαστή διαφορά που θα δώσει ώθηση στην οικονομία», πρόσθεσε.

«Ελπίζω η σύνοδος της G8 στις 17 και 18 Ιουνίου στη Βόρεια Ιρλανδία να μας δώσει τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούμε αυτήν την ευκαιρία...για να τα καταφέρουμε απαιτείται πολιτική βούληση και μήνες σκληρής δουλειάς», είπε ακόμα ο βρετανός πρωθυπουργός.

Τέλος, πρόσθεσε πως στο επίκεντρο της συνόδου θα είναι, η ανάπτυξη του εμπορίου, η διασφάλιση της φορολογικής συμμόρφωσης και η προώθηση μεγαλύτερης διαφάνειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα