Καμίνης: Κάποιοι χρησιμοποιούν τις καταστροφές ως μοχλό αποσταθεροποίησης

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης τοποθετήθηκε σχετικά με τις χθεσινές εκτεταμένες καταστροφές στο κέντρο της πρωτεύουσας τονίζοντας χαρακτηριστικά, πως «είναι σαφές πια ότι κάποιοι επιδιώκουν να χρησιμοποιήσουν τις καταστροφές στην πόλη, ως μοχλό αποσταθεροποίησης».

Ο κ. Καμίνης σύγκρινε τις ζημιές στις υποδομές της πόλης και τα εμπορικά καταστήματα, με εκείνες του Δεκεμβρίου του 2008. «Σημαντικά νεοκλασικά κτίρια και χώροι μνήμης, πραγματικά στολίδια της πόλης, παραδόθηκαν στις φλόγες. Η πόλη αυτή όχι μόνο θα παραμείνει όρθια, αλλά

θα κάνουμε ό, τι περνά από το χέρι μας για να γίνει καλύτερη από ποτέ», πρόσθεσε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Όσον αφορά στις ζημιές, «τα συνεργεία του δήμου πέτυχαν να απομακρυνθούν τόνους μαρμάρου και πέτρας, καθώς και αυτοσχέδια οδοφράγματα, από τους δρόμους, ώστε από νωρίς το πρωί να δοθούν όλοι οι δρόμοι σε κυκλοφορία».

«Ζήτησα να είμαι παρών στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Αστυνομίας, όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά για να έχω πληρέστερη εικόνα για το πώς πρέπει να κινηθούν τα συνεργεία του δήμου. Το αίτημά μου δεν έγινε δεκτό. Η Αθήνα και οι πολίτες της, είτε διαδηλώνουν είτε όχι, δεν το αντέχουν άλλο», κατέληξε ο κ. Καμίνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα