Καμμένος: «Η κυβέρνηση δεν έχει τη λαϊκή εντολή»

Από τη Μαγνησία όπου και βρίσκεται πραγματοποιώντας περιοδεία, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, εξαπολύει «επίθεση» στην κυβέρνηση και παράλληλα χαρακτηρίζει εσκεμμένη τη «λανθασμένη πολιτική» του ΔΝΤ.

Ο κ. Καμμένος

υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «δεν έχει τη λαϊκή εντολή» και ότι «λειτουργεί κατά παράβαση του Συντάγματος και κατά παράβαση των αρχών της δημοκρατίας», επισημαίνοντας ότι το κόμμα του θα επιδιώξει «με κάθε τρόπο εκλογές και απομάκρυνση των υπαλλήλων της τρόικας».

Ερωτηθείς σχετικά με την παραδοχή του ΔΝΤ περί λαθών στο ελληνικό πρόγραμμα, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ανέφερε πως δεν πρόκειται για «δήλωση-βόμβα», καθώς όπως είπε, «το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επίτηδες έκανε τη λάθος πολιτική αυτής της συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι το πρώτο μνημόνιο έγινε με συνεργούς το Γιώργο Παπανδρέου, το ΛΑΟΣ και τους συνεργούς της πρώτης κυβέρνησης, προκειμένου να γλιτώσουν τα χρήματά τους οι ευρωπαϊκές τράπεζες», τόνισε.

Σημείωσε ακόμη πως θα πρέπει να απολογηθεί τόσο η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και ο Γιώργος Προβόπουλος, ως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, όσο και «αυτοί που συνεχίζουν το έγκλημα», δηλαδή η τρικομματική κυβέρνηση.

Εκτίμησε παράλληλα ότι είναι πλέον φανερό πως «πάμε σε ένα τρίτο μνημόνιο», προσθέτοντας ότι το μόνο που κάνουν «οι τροϊκανοί» είναι να «αλλάζουν τους υπαλλήλους τους».

«Στην αρχή χρησιμοποίησαν τον Παπανδρέου, εν συνεχεία έβαλαν τον κ. Παπαδήμο, μετά διόρισαν τον κ. Σαμαρά. Τώρα προχωρούν σε ένα τρίτο μνημόνιο, σε μια τρίτη δανειακή σύμβαση και πιθανώς με έναν άλλον υπάλληλο πρωθυπουργό», παρατήρησε.

Keywords
Τυχαία Θέματα