Κανένα ίχνος μέχρι στιγμής του Ιλίρ Κούπα

«Λες και άνοιξε η γη και κατάπιε» τον έτερο δραπέτη των φυλακών Τρικάλων Ιλίρ Κούπα, που κρυβόταν μαζί με τον Μαριάν Κόλα, ο οποίος έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά τα ξημερώματα της Κυριακής στη Βροσίνα Ιωαννίνων.

Πέντε μέρες μετά την αιματηρή «συνάντηση» Κούπα-Αστυνομίας, αναζητούνται τα ίχνη του, καθώς ο Αλβανός δραπέτης δείχνει «άφαντος». Γι’ αυτό το λόγο η ΕΛ. ΑΣ. αναπροσαρμόζει τα πλάνα της για τον εντοπισμό του.

Το "ανθρωποκυνηγητό" εξελίσσεται σε μια τεράστια περιοχή με εξαιρετικά δύσβατη και με πυκνή βλάστηση περιοχή στα όρια των νομών Ιωαννίνων - Θεσπρωτίας,

όπου τη νύχτα η ομίχλη καλύπτει τα πάντα και το θερμόμετρο δεν ξεπερνά τους 5 βαθμούς Κελσίου.

Υπενθυμίζεται, πως Κούπα διέφυγε μετά τη συμπλοκή της Κυριακής, κρατώντας μόνον το καλάσνικοφ με τη διπλή γεμιστήρα που είχε μαζί του και πετώντας ό, τι άλλο κουβαλούσε, όπως το αλεξίσφαιρο γιλέκο του και ένα σάκο με τρόφιμα.

Επίσης, υπάρχει το ενδεχόμενο ο εν λόγω κακοποιός να κουβαλάει μαζί του και χειροβομβίδες, ενώ η δυσμενή θέση στην οποία έχει περιέλθει, αφού είναι μόνος του πλέον και έχει εγκλωβιστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις που τον έχουν περικυκλώσει, τον έχει κάνει ακόμη πιο επικίνδυνο και έτοιμο για όλα, είτε στρέφοντας το όπλο εναντίον του εαυτού του, είτε πυροβολώντας αδιακρίτως, καθώς δε θέλει σε καμία περίπτωση να συλληφθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κούπα κρύβεται σε χαράδρα, ενώ έχουν στηθεί μπλόκα σε δύο τουλάχιστον δρόμους που οδηγούν προς τα ελληνοαλβανικά σύνορα, καθώς εκτιμάται πως ο δραπέτης θα επιχειρήσει να διαφύγει στην πατρίδα του. Ο πιο κοντινός από αυτούς είναι μέσα από τα χωριά Λίστα και Λιά Φιλιατών.

Παράλληλα, ερευνώνται όλα τα ακατοίκητα σπίτια, οι αγροικίες και οι κτηνοτροφικές μονάδες, όπου πιθανόν θα αναζητήσει κατάλυμα για να βρει τροφή και νερό, με τα δαχτυλικά του αποτυπώματα να έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής σε δύο σπίτια. Πάντως, ακόμη δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο κάποιος να προσφέρει βοήθεια στον αδίστακτο δραπέτη.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι αστυνομικοί φέρουν πλέον πλήρη εξάρτυση και κινούνται πολύ διακριτικά μέσα στο σκοτάδι, χωρίς να δίνουν στόχο.

Τέλος, αυτό το οποίο λένε με βεβαιότητα από την ΕΛ.ΑΣ. είναι πως ο Κούπα δεν έχει περάσει σε αλβανικό έδαφος.

Keywords
Τυχαία Θέματα