Καταδίκη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και κυβέρνηση Αριστεράς ζήτησε ο Τσίπρας

Σε μια ξεκάθαρη προεκλογική ομιλία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τοποθετήθηκε για το αποτέλεσμα της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Τα κόμματα του μνημονίου δεν ζητούσαν από μας απλώς να συναινέσουμε σε μια κυβέρνηση συνέχισής του, αλλά να αφήσουμε τη χώρα δίχως ελπίδα», δήλωσε χαρακτηριστικά

ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε, ότι «δεν τους κάναμε τη χάρη, αντισταθήκαμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας», πρόσθεσε καλώντας το λαό να στείλει «στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τις δυνάμεις του χθες, που οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή».

Ο κ. Τσίπρας επέλεξε να αναφερθεί στο διακύβευμα των επικείμενων εκλογών, το οποίο-σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-«δεν είναι άλλο από την οριστική καταδίκη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή των κομμάτων που στήριξαν το Μνημόνιο, και της διαμόρφωσης και της διαμόρφωσης ενός εκλογικού αποτελέσματος που θα επιτρέπει την ανάδειξη κυβέρνησης της αριστεράς».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Τσίπρας, κάλεσε τους Έλληνες «να αναδείξουν τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα, καταγγέλλοντας Σαμαρά και Βενιζέλο ότι «παρέμειναν πιστοί στις ενυπόγραφες δεσμεύσεις τους στη Μέρκελ και Λαγκάρντ».

Keywords
Τυχαία Θέματα