Κάτω Πατήσια: Τέσσερις συλλήψεις μελών κυκλώματος

Τη νύχτα της 10ης Οκτωβρίου, πρωταγωνίστηκαν αρνητικά σε μία ξέφρενη καταδίωξη με πυροβλισμούς, που εξελίχθηκε σε συνθήκες συναγερμού στους δρόμους των Κάτω Πατησίων και του Αγίου Παντελεήμονα. Μια καταδίωξη στη διάρκεια της οποίας βγήκαν εκ μέρους των δραστών όπλα ενώ οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ που απειλήθηκαν και κινδύνεψαν να εμβολιστούν από το καταδιωκόμενο αυτοκίνητο, έριξαν πυροβολισμούς στα ελαστικά του. Εκείνη τη νύχτα, οι δύο επιβάτες του οχήματος, πέφτοντας πάνω σε σταθμευμένα κατάφεραν εν τέλει να ξεφύγουν.

>από τον Πέτρο Καρσιώτη

Είκοσι δύο ημέρες αργότερα τόσο οι δύο επιβάτες, όσο και άλλοι δύο συνεργοί τους, βρέθηκαν μετά από συντινισμένες επιχειρήσεις στα χέρια της Αστυνομίας ως μέλη κυκλώματος το οποίο έκλεβε αυτοκίνητα και τα διέλυε σε υπόγειο πρατηρίου υγρών καυσίμων σε ανταλλακτικά τα οποία πωλούσε. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που δεν σταμάτησαν εκείνη τη νύχτα στο σήμα των αστυνομικών για έλεγχο, αλλά με ιλιγγιώδη ταχύτητα και επικίνδυνους ελιγμούς κατάφεραν να ξεφύγουν προσωρινά. Πρόκειται για δύο άνδρες αλβανικής καταγωγής και δύο Έλληνες, οι οποίοι συνελήφθησαν σε παράλληλες επιχειρήσεις σε Γλυφάδα, Ίλιον, κέντρο Αθήνας.

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία-για τα- κατά περίπτωση- αδικήματα, της εγκληματικής οργάνωσης, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, της απείθειας και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Εκτός των τεσσάρων που συνελήφθησαν, ηλικίας 31, 21, 27 και 30 ετών, έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται και τέταρτο μέλος. Αφορμή για την αποδόμηση της συμμορίας», ανακοίνωσε η Αστυνομία «διαδραμάτισε περιστατικό εμπλοκής αστυνομικών δυνάμεων με καταδιωκόμενο όχημα στο οποίο επέβαιναν δύο εκ των ανωτέρω συλληφθέντων (30χρονος και 31χρονος) και έλαβε χώρα βραδινές ώρες της 10-10-2021 στην περιοχή των Κάτω Πατησίων.

Από την προανακριτική έρευνα, ταυτοποιήθηκαν οι δύο επιβαίνοντες του επίμαχου οχήματος και διαπιστώθηκε ότι είναι μέλη εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιείται συστηματικά σε κλοπές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Για την αποσυναρμολόγηση των κλεμμένων οχημάτων χρησιμοποιούσαν υπόγειο χώρο στάθμευσης σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Αθήνα». Στην έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στον υπόγειο χώρο στάθμευσης και σε συσχετιζόμενες οικίες, εντοπίστηκαν τα τέσσερα μέλη της συμμορίας. Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Κλεμμένο αυτοκίνητο, αντικλείδι οχημάτων, το χρηματικό ποσό των 37.310 ευρώ, σουγιάς τύπου πεταλούδας και 8 κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα τόσο για την ταυτοποίηση συμμετοχής τους σε παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, όσο και για την ταυτοποίηση και άλλων μελών της συμμορίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > Attiki Press
Κάτω Πατήσια, Τέσσερις,kato patisia, tesseris