Κατώτερη των προσδοκιών η συμμετοχή των απεργών

Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου, μετά την προκήρυξη 24ωρης γενικής απεργίας από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι διαδηλωτές δε ξεπέρασαν τις 50 χιλιάδες στην Αθήνα, περίπου 25

χιλιάδες διαδήλωσαν στη Θεσσαλονίκη. Στην περιφέρεια της χώρας υπήρξαν σημαντικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, ενώ δεν έλειψαν τα επεισόδια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Πάτρα.

Στην απεργία της συμμετείχαν και οι γιατροί, νοσοκομειακοί και ιδιώτες, οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ και οι οδοντίατροι όλης της χώρας, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι εφοριακοί, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, οι ναυτικοί, οι πωλητές λαϊκών αγορών, οι μηχανικοί και οι οικοδόμοι, οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ.

Μικρό-επεισόδια

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα το μεσημέρι, στα Προπύλαια. Διαδηλωτές, επιτέθηκαν σε διμοιρίες των ΜΑΤ στην οδό Βουκουρεστίου πετώντας τους βόμβες μολότοφ. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χημικά και βόμβες κρότου-λάμψης.

Η ένταση συνεχίστηκε στα Εξάρχεια.

Άγνωστοι στην Πάτρα, επιτέθηκαν σε τρεις αστυνομικούς, στην διασταύρωση των οδών Μαιζώνος και Αράτου, λίγα μέτρα μακριά από το σημείο που ξεκίνησε η πορεία.

Στη Θεσσαλονίκη, άγνωστοι επιτέθηκαν σε δύο στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων που κρατούσαν ελληνικές σημαίες, στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και τους τραυμάτισαν.

Ομάδα νεαρών προχώρησε σε φθορές περιπολικού της αστυνομίας στο Ηράκλειο Κρήτης και κατόπιν το αναποδογύρισαν.

Οι δηλώσεις

Στην απεργιακή κινητοποίηση των συνδικάτων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ έδωσε το «παρών» ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας δηλώνοντας πως «Η περίοδος της εικονικής ευφορίας για την κυβέρνηση έλαβε τέλος».

ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στόχευσε προς τον πρωθυπουργό επισημαίνοντας: «Όσοι πίστεψαν τον Ιούνιο ότι ο Σαμαράς θα κάνει διαπραγμάτευση, ακόμα περισσότερο όσοι έδωσαν πίστωση χρόνου τον Δεκέμβρη πιστεύοντας ότι με τη δόση θα επανέλθουμε στην ανάπτυξη, σήμερα βρίσκονται αντιμέτωποι με την σκληρή πραγματικότητα. Με απλήρωτους λογαριασμούς, με κομμένους μισθούς και κομμένες συντάξεις, με κλειστά μαγαζιά και χαμένες δουλειές».

«Δεν έκαναν ένα λάθος, κατέστρεψαν έναν ολοκληρο λαό», τόνισε στη δήλωσή του πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, που πρόσθεσε ότι ο κόσμος της εργασίας θα πρέπει να συγκεντρώσει τις δυνάμεις του και να αγωνιστεί.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Κώστας Τσικρικάς, ζήτησε από τους εργαζόμενους «να συνεχίσουν τον αγώνα κατά της πολιτικής αυτής που καταστρέφει την οικονομία και την κοινωνία».

Η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, βρέθηκε στην Ομόνοια, τόπο συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ. Σε δηλώσεις της, είπε πως «ο εργαζόμενος λαός που υποφέρει, πρέπει να πάρει μια απόφαση, να ανακαλύψει τη δύναμή του και μαχητικά να τραβήξει προς τα εμπρός, τη ρήξη και την ανατροπή ως το τέλος. Διαφορετικά, θα βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο».

Keywords
συμμετοχή, συμμετοχή, ανεξαρτητοι ελληνες, αλέξης τσίπρας, απεργια, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, διαδηλωσεις, αθηνα, θεσσαλονικη, κρητη, πατρα, εκαβ, δεη, ματ, ηρακλειο, τσιπρας, σαμαρας, ΚΚΕ, παμε, Αντωνης Σαμαρας, συριζα, απεργια 17 δεκεμβριου, απεργια 20 δεκεμβριου, απεργια 21 δεκεμβριου, απεργια 22 δεκεμβριου, απεργια 23 δεκεμβριου, απεργια 27 δεκεμβριου, απεργιες σημερα, απεργια 28 δεκεμβριου, απεργια 30 δεκεμβριου, απεργια 31 δεκεμβριου, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, απεργια μμε, απεργια 9 ιουνιου, απεργια 15 ιουνιου, απεργια 28 ιουνιου, απεργια 29 ιουνιου, απεργια ταξι, νεα κυβερνηση, απεργια 1 δεκεμβριου, απεργια γσεε, απεργια αδεδυ, τελος του κοσμου, αλέξης τσίπρας, αλεκα παπαρηγα, αυτοδιοικηση, εκαβ, οικονομια, περιοδος, σημαιες, βομβες, γιατροι, δυναμη, δηλωση, δηλωσεις, ειπε, εξαρχεια, ηρακλειο κρητης, κυβερνηση, λαθος, μακρια, ματ, μολοτοφ, οδοντιατροι, ομονοια, παμε, προπυλαια, ρηξη, συγκεντρωση, τοπικη αυτοδιοικηση, χημικα, επεισοδια, χωρα, κωστας, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα