Κέρδη - «ανάσα» 186 εκατ. ευρώ για την Εθνική Τράπεζα

Ο Όμιλος της Εθνικής Τράπεζας ανακοίνωσε κερδοφορία για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, καθώς τα καθαρά κέρδη του το πρώτο τρίμηνο του 2013 διαμορφώθηκαν σε 186 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 265 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2012. Λαμβάνοντας υπόψη τη μη επαναλαμβανόμενη απομείωση λόγω της απόκτησης της Eurobank, ύψους 159 εκατ.ευρώ , τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 27 εκατ. ευρώ.

Ιδιαίτερα θετική, στη διαμόρφωση των αποτελεσμάτων ήταν

η συμβολή της Finansbank, με κέρδη ύψους 155 εκατ.ευρώ, ενώ οι θυγατρικές της ΝΑ Ευρώπης είχαν, μετά από πέντε τρίμηνα, θετική συνεισφορά στην κερδοφορία.

Επιπλέον, η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στο πεδίο της οικονομικής προσαρμογής, οδήγησε στη βελτίωση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας και επέτρεψε τον αντιλογισμό προβλέψεων ύψους 276 εκατ. ευρώ για ενδεχόμενη απομείωση απαιτήσεων έναντι του Ελληνικού Δημοσίου.

Όσον αφορά στην ποιότητα του δανειακού χαρτοφυλακίου του Ομίλου, η επιβράδυνση της δημιουργίας νέων επισφαλειών συνεχίστηκε, με καταγραφή νέων επισφαλειών ύψους 616 εκατ ευρώ, έναντι 662 εκατ. ευρώ του προηγούμενου τριμήνου και 1.244 εκατ. ευρώ στην κορύφωση της κρίσης το δεύτερο τρίμηνο του 2012.

Keywords
Τυχαία Θέματα