Κέρι: Ο Άσαντ δεν μπορεί να συμμετάσχει σε μεταβατική κυβέρνηση στη Συρία

Δεν μπορεί να αποτελέσει μέρος μιας μεταβατικής κυβέρνησης στη Συρία, ο Σύριος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ, σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι.

Όπως δήλωσε ο ίδιος στο περιθώριο συνάντησης με τον Ιορδανό ομόλογό του Νάσερ Τζουντέχ.

«Ο υπουργός Εξωτερικών αν εργαστεί μαζί μας για να προσπαθήσουμε να φέρουμε μαζί όλες τις πλευρές στο τραπέζι ώστε να εγκαθιδρυθεί μια μεταβατική κυβέρνηση, προϊόν κοινής συναίνεσης, πράγμα που σημαίνει κατά τη γνώμη μας ότι ο

πρόεδρος 'Ασαντ δε θα συμμετάσχει σε αυτή τη μεταβατική κυβέρνηση», δήλωσε ο κ. Κέρι στους δημοσιογράφους.

Από την πλευρά του ο κ. Τζουντέχ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι σύροι πρόσφυγες που καταφθάνουν στην Ιορδανία είναι πιθανό να αποτελέσουν το 40% του ιορδανικού πληθυσμού στα μέσα του επόμενου έτους.

«Για την ώρα, οι σύροι πρόσφυγες αντιπροσωπεύουν το 10% του πληθυσμού μας, ωστόσο με τον τρέχοντα ρυθμό, ο αριθμός αυτός θα φθάσει το 20% με 25% ως το τέλος του έτους και αναμφίβολα το 40% περίπου στα μέσα του 2014», είπε ο κ. Τζουντέχ.

«Καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τόσο μεγάλο αριθμό προσφύγων», πρόσθεσε.

Ο κ. Κέρι επιβεβαίωσε την αποδέσμευση επιπλέον βοήθειας ύψους 100 εκατ. δολαρίων προς τους σύρους πρόσφυγες. Το ήμισυ του ποσού αυτού θα δοθεί στην Ιορδανία, για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα κύματα των σύρων προσφύγων.

Keywords
Τυχαία Θέματα