Κίνδυνος «επιβίωσης» για τα πανεπιστήμια ελέω... PSI

Σε άμεσο κίνδυνο βρίσκεται η λειτουργία των πανεπιστημίων, μετά το «κούρεμα» στις αρχές Μαρτίου των αποθεματικών τους. Την Τρίτη, στην έκτακτη σύνοδο των πρυτάνεων, διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν πανεπιστήμια τα οποία σε μικρό χρονικό διάστημα δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν καν, αφού οι λογαριασμοί τους πλησιάζουν στο μηδέν.

Ο προεδρεύων της συνόδου των πρυτάνεων, πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τρ. Αλμπάνης, αναφέρθηκε στα προβλήματα των πανεπιστημίων, τονίζοντας ότι «μετά τη μετατροπή των αποθεματικών τους από την Τράπεζα

της Ελλάδας σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου και τη διαδικασία του PSI, εκατομμύρια ευρώ χάθηκαν».

Σύμφωνα με τον πρύτανη, από τα 120 εκατομμύρια ευρώ που είχαν σε καταθέσεις στην Τράπεζα της Ελλάδος για τις λειτουργικές τους ανάγκες 17 πανεπιστήμια της χώρας, έχουν μείνει σήμερα 33 εκατομμύρια ευρώ, ενώ έξι ιδρύματα έχουν μηδενικούς λογαριασμούς.

Μάλιστα, αποφασίστηκε να συσταθεί νομική επιτροπή για να διεκδικήσει τα χρήματα που χάθηκαν, ενώ αναφορικά με το ενδεχόμενο να αναστείλουν τη λειτουργία τους τα πανεπιστήμια σε ένδειξη διαμαρτυρίας ο κ. Αλμπάνης ξεκαθάρισε ότι «τα πανεπιστήμια δεν πρέπει να κλείσουν, αλλά να κρατηθούν όρθια».

«Με την πολιτική αυτή οδηγούμαστε εκ των πραγμάτων σε κλείσιμο. Εάν, όμως, φτάσουμε, τελικά, στο όριο της λειτουργίας μας, δεν θα έχει κανένα νόημα να παραμένουμε στις θέσεις μας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αλμπάνης.

Πηγή: tanea.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα