Κινηματογραφική ληστεία στα Μέγαρα – Εμβόλισαν κοσμηματοπωλείο με… αγροτικό

Τη συμμορία που διέρρηξε με κινηματογραφικό τρόπο την πρόσοψη κοσμηματοπωλείου στα Μέγαρα, χρησιμοποιώντας όχημα μεγάλου κυβισμού με το οποίο τα μέλη της έπεφταν με την όπισθεν με ταχύτητα πάνω στα προστατευτικά πλέγματα, προσπαθούν να εντοπίσουν αστυνομικοί της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι δράστες, που επέβαιναν  σε αγροτικό όχημα μεγάλης ιπποδύναμης, κατάφεραν, εν τέλει,  και γκρέμισαν την πόρτα του καταστήματος, χτυπώντας την πολλές φορές με το πίσω μέρος του αγροτικού, κατορθώνοντας στη συνέχεια να μπουν στο κοσμηματοπωλείο και να αρπάξουν σημαντικό  μέρος τιμαλφών,

μεγάλης αξίας. Αμέσως μετά οδηγός και συνεπιβάτης του αγροτικού, που εμβόλισαν το κοσμηματοπωλείο, τράπηκαν σε φυγή μαζί με τους συνεργούς τους, οι οποίοι  επέβαιναν σε άλλο όχημα.

Η οργανωμένη ληστρική επιδρομή έγινε αντιληπτή από τους κατοίκους της γειτονιάς επί της οδού Κολοκοτρώνη, από τους κρότους που ακούγονταν από τις διαδοχικές προσκρούσεις και τον δαιμονιώδη θόρυβο του αγροτικού από το γκάζι, που πατούσε ο οδηγός για να  εμβολίσει την κύρια είσοδο του καταστήματος, τα ρολά της οποίας είχε ασφαλίσει κλείνοντας ο ιδιοκτήτης. Οι δράστες σύμφωνα με τους περίοικους, που πετάχτηκαν από τα κρεββάτια τους ξημερώματα, έπεσαν τέσσερις με πέντε φορές πάνω στα ρολά.

Ξεπάρκαραν οχήματα που εμπόδιζαν

Κάποιοι από τους περίοικους, είχαν δει νωρίτερα κάποιους εκ των αγνώστων να μετακινούν οχήματα που ήταν παρκαρισμένα έξω από τοπ κοσμηματοπωλείο προκειμένου να ανοίξουν τον δρόμο για τους εμβολισμούς. Ακόμη δε και όταν μπήκε σε λειτουργία ο συναγερμός του κοσμηματοπωλείου, οι κακοποιοί δεν πτοήθηκαν, καθώς συνέχισαν να εμβολίζουν με το αυτοκίνητο, την είσοδο του καταστήματος. Το αγροτικό βρέθηκε από την Αστυνομία εγκαταλελειμμένο λίγα χιλιόμετρα μακριά από το κατάστημα κοσμημάτων,  ενώ οι οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Μεγάρων,  ερευνούν οπτικό υλικό από την κάμερα της επιχείρησης, αλλά και υλικό από άλλες κάμερες πριν και μετά την εισβολή.

Στην αναζήτηση αυτή έχουν ως οδηγό τις πληροφορίες που έλαβαν από περιοίκους, οι οποίοι, έντρομοι, ξημερώματα, έβλεπαν τους δράστες να διαφεύγουν με δύο οχήματα από το σημείο, προς αντίθετες κατευθύνσεις (αντίθετα στην οδό Κολοκοτρώνη και αντίθετα στην οδό Γ. Μαυρουκάκη). Το στοιχείο θεωρείται σημαντικό καθώς στη Διεύθυνση εγκληματολογικών Ερευνών το όχημα –«πολιορκητικός κριός», θα γίνει «φύλλο και φτερό» προκειμένου να βρεθούν αν καταστεί δυνατό στοιχεία DNΑ η αποτυπώματα των μελών της συμμορίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα