Κινηματογραφικό καλοκαίρι

Μπορεί ο Ιούνιος να τελειώνει, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε μπροστά μας ένα γεμάτο κινηματογραφικά καλοκαίρι. Σας παρουσιάζουμε λοιπόν τις αναμενόμενες πρεμιέρες για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και σας θυμίζουμε, για όσο ακόμη παραμείνετε «εντός των τειχών», ότι τα θερινά σινεμά είναι από τις καλύτερες επιλογές που μπορείτε να κάνετε για τις βραδινές σας εξόδους.

Επιστροφή στον έρωτα (La delicatesse)

Η Ναταλί είναι

νέα, όμορφη και έχει τον τέλειο γάμο. Όταν όμως ο σύζυγός της πεθαίνει, εκείνη εστιάζει για χρόνια στη δουλειά της, θάβοντας κάθε ίχνος συναισθήματος μέσα της. Και τότε, ξαφνικά, χωρίς να μπορεί να εξηγήσει το γιατί, φιλάει τον πιο απίθανο άνθρωπο, τον Μάρκους, έναν συνεργάτη της. Το παράξενο ζευγάρι θα ξεκινήσει το δικό του ταξίδι στον κόσμο των συναισθημάτων, που θα εγείρει κάθε είδους ερωτήματα και έριδες στη δουλειά. Μπορούμε άραγε να επιλέξουμε τον τρόπο, με τον οποίο θα ξαναβρούμε τη διάθεση για ζωή;

Σκηνοθεσία: Στεφάν και Νταβίντ Φενκινός Παίζουν: Οντρέ Τοτού, Φρανσουά Νταμιέν, Μπρούνο Τοντεσκίνι. Πρεμιέρα: 5 Ιουλίου.

Ο προστάτης (Safe)

Ο Λουκ Ράιτ, ένας δευτεροκλασάτος παλαιστής του κυκλώματος μεικτών πολεμικών τεχνών, «πουλάει» έναν στημένο αγώνα. Προς παραδειγματισμό των υπολοίπων, η ρώσικη Μαφία θα δολοφονήσει την οικογένειά του και θα τον «σβήσει» από τη μέχρι τώρα ζωή του, αφήνοντάς τον να περιπλανιέται στους δρόμους της Νέας Υόρκης. Όταν όμως θα συναντήσει μια δωδεκάχρονη Κινέζα, την Μέι, που καταδιώκεται από τους ίδιους ανθρώπους που σκότωσαν τη γυναίκα του, ο Λουκ θα εμπλακεί ενεργά σε έναν πόλεμο όπου παίζονται πολλά. Θα συνειδητοποιήσει ότι η Μέι είναι μια μαθηματική διάνοια, που έχει αναγκαστεί να δουλέψει για την Τριάδα ως «λογίστρια». Τελικά, θα ανακαλύψει ότι στο μυαλό της έχει καταγράψει έναν ανεκτίμητο αριθμητικό κώδικα, που πολλοί θα σκότωναν για να τον αποκτήσουν. Έτσι, ο Λουκ θα βουτήξει στον βίαιο υπόκοσμο της μεγαλούπολης, προκειμένου να σώσει τη ζωή της μικρής... και ίσως να πάρει πίσω τη δική του.

Σκηνοθεσία: Μποάζ Γιακίν Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Κάθριν Τσαν, Κρις Σαράντον Πρεμιέρα: 19 Ιουλίου.

Comme un chef

Ο διάσημος σεφ Αλεξάντρ Λαγκάρντ είναι σε διαμάχη με τον Στάνισλας Μάτερ, τον νέο διευθυντή του ομίλου που διευθύνει το εστιατόριό του. Ο Μάτερ δολοπλοκεί προκειμένου να τον αντικαταστήσει με κάποιον νεότερο και πιο «σύγχρονο» σεφ, ο οποίος θα του αποφέρει πολύ περισσότερα χρήματα. Από την πλευρά του ο Λαγκάρντ αρχίζει να ξεμένει από ιδέες για το νέο του μενού, το οποίο πολύ σύντομα θα πρέπει να δοκιμαστεί και να αξιολογηθεί... Ο Αλεξάντρ αναζητά απεγνωσμένα έναν βοηθό που θα τον βοηθήσει να αντεπεξέλθει με τα δύο γεύματα που καλείται καθημερινά να σερβίρει το εστιατόριο. Και τότε θα γνωρίσει τον Τζάκι…

Σκηνοθεσία: Ντανιέλ Κοέν Παίζουν: Ζαν Ρενό, Μικαέλ Γιουν, Ραφαέλ Αγκογιέ Πρεμιέρα: 19 Ιουλίου.

Χωρίς σύνορα

Ο Θανάσης, ένας καλοκάγαθος πλανόδιος πωλητής, έχει υπό την προστασία του την μικρή Μελίσα, ένα πεντάχρ

Keywords
Τυχαία Θέματα