«Κλείδωσαν» οι περικοπές στα ειδικά μισθολόγια

«Κλείδωσε» η κατά 12% περικοπή στα ειδικά μισθολόγια, τα οποία επανέφερε «στο τραπέζι» το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, ούτως ώστε να καλύψει το πακέτο των 11,5 δισ. € που απαιτεί η τρόικα. Ωστόσο, εξαιτίας των αντιδράσεων που αναμένονται, υπάρχει ακόμη το ενδεχόμενο το ποσοστό της μείωσης να είναι μικρότερο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών επιθυμεί να υπάρξει μια μέση μείωση της τάξης του 12,4% σε όλα τα ειδικά μισθολόγια (προσωπικό ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, δικαστικοί λειτουργοί,

διπλωμάτες, καθηγητές κλπ) μειώνοντας κι άλλο τις αποδοχές περίπου 200.000 δημοσίων υπαλλήλων.

Παρά τις εισηγήσεις των υπουργών Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη να εξαιρεθούν από την ρύθμιση αυτή οι «μάχιμοι» στρατιωτικοί, αστυνομικοί και πυροσβέστες, για να μην υποστούν μείωση αποδοχών όσοι δεν υπηρετούν σε γραφεία, η απόφαση της κυβέρνησης μέχρι σήμερα είναι ότι η μείωση θα είναι οριζόντια, για να υπάρξει μια σημαντική εξοικονόμηση στα σχετικά κονδύλια των δύο υπουργείων.

Ωστόσο, ασκούνται έντονες πιέσεις από υπουργούς και βουλευτές στο πρωθυπουργικό γραφείο, για να είναι μικρότερη η μείωση στα ειδικά μισθολόγια, καθώς η διατήρηση των ειδικών μισθολογίων στα σημερινά επίπεδα αποτελεί προεκλογική δέσμευση της Ν.Δ. και βασική δέσμευση στην προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα