Κλείνει, παρά τις... «αντιδράσεις», το πακέτο

Μπορεί ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, να τονίζει πως οι «αξιώσεις της τρόικας ισοπεδώνουν τα εργασιακά δικαιώματα» και ο ομόλογός του στο ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, να στέλνει μήνυμα πως κάποιοι αξιωματούχοι «παίζουν με τη φωτιά», ωστόσο η πραγματικότητα φαίνεται

να τους διαψεύδει, καθώς το πακέτο των μέτρων οδεύει προς την τελική του μορφή. Αργά το βράδυ της Τρίτης, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, και ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Πόουλ Τόμσεν, με παρόμοιες δηλώσεις, συμφώνησαν πως έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος στις διαπραγματεύσεις και πως απομένουν μικρές λεπτομέρειες.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πόουλ Τόμσεν, αποχωρώντας από το κτίριο του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε: «Σημειώσαμε σημαντική πρόοδο. Συμφωνήσαμε στα περισσότερα ζητήματα πολιτικής. Τα λίγα που απομένουν, αναμένουμε ότι θα καλυφθούν σύντομα».

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Στουρνάρας σημείωσε:

«Υπήρξε πολύ σημαντική πρόοδος στις διαβουλεύσεις με την τρόικα τους τελευταίους μήνες. Υπάρχουν ορισμένα ανοιχτά ζητήματα, τα οποία αναμένουμε ότι θα κλείσουν τις επόμενες ημέρες. Για το θέμα της αγοράς εργασίας υπήρξε πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού και τις επόμενες ημέρες ο κ. Βρούτσης θα προτείνει λύσεις στα θέματα που έχουν ανακύψει. Το χρονοδιάγραμμα ενεργειών παραμένει εν ισχύ, όπως το έχουμε πει μέχρι τώρα. 

»Όσον αφορά στην τρόικα, παρά τις όποιες εντάσεις αυτούς τους δύο μήνες των σκληρών διαπραγματεύσεων, επέδειξαν πνεύμα καλής συνεργασίας, πρότειναν συμβιβαστικές λύσεις και είμαι πεπεισμένος ότι κάνουν το καλύτερο δυνατό για να βρεθούν λύσεις στα δύσκολα προβλήματα που, πράγματι, υπάρχουν. Το Υπουργείο Οικονομικών, που είναι ο θεματοφύλακας της ευστάθειας της οικονομίας, δεν θα παύσει να προτείνει συμβιβαστικές λύσεις σε όλα τα προβλήματα που ανακύπτουν, ακόμη και όταν αφορούν άλλα Υπουργεία.»

 

Keywords
Τυχαία Θέματα