Κλείνουν οι κάλπες στην Ιταλία

Κλείνουν οι κάλπες στην Ιταλία στις 15.00 τοπική ώρα (16.00 ώρα Ελλάδος), οπότε και αναμένεται να ανακοινωθούν οι πρώτες εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών που διεξάγονται από χθες και ολοκληρώνονται σήμερα στη χώρα, βάσει των exit και instant poll.
Σύμφωνα με το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών, η καταμέτρηση θα ξεκινήσει από τα ψηφοδέλτια της γερουσίας και θα ακολουθήσουν εκείνα της βουλής.

Σε

ό,τι αφορά τις περιφερειακές εκλογές της ευρύτερης περιοχής της Ρώμης, του Μιλάνου και της κεντρικής περιφέρειας Μολίζε, η καταμέτρηση θα αρχίσει, πιθανότατα νωρίς το πρωί της Τρίτης, αφού πρώτα ολοκληρωθεί εκείνη των βουλευτικών εκλογών.

Στο μεταξύ ο ηθοποιός Μπέπε Γκρίλο, επικεφαλής του κινήματος Πέντε Αστέρων ψήφισε στην πόλη της Γένοβας, όπου διαμένει μόνιμα. Χρησιμοποίησε μάλιστα ένα μολύβι που έφερε μαζί του από το σπίτι του.

Στη σελίδα του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, ο ιταλός κωμικός έγραψε σκωπτικά «η ευχαρίστηση σήμερα θα είναι μεγάλη», ενώ έκανε γνωστό πως δεν πρόκειται να μεταβεί στη Ρώμη και ότι «θα αναμείνει τα αποτελέσματα των εκλογών στο σπίτι του, δουλεύοντας στο χωράφι του».

Keywords
Τυχαία Θέματα