Κληρονομικότητα και κακή διατροφή οδηγούν σε καρκίνο του εντέρου

Τη σημασία της κακής διατροφής επισημαίνει μία νέα έρευνα, στην οποία διαπιστώνεται η συμβολή της στην ανάπτυξη καρκίνου του παχέος εντέρου στα άτομα με κληρονομική προδιάθεση.

Πιο συγκεκριμένα, έρευνα του Wageningen University της Ολλανδίας κατέληξε στο συμπέρασμα πως όσοι άνθρωποι (με γενετική προδιάθεση) τρέφονται με υψηλές ποσότητες junk food έχουν διπλάσιες πιθανότητες ανάπτυξης όγκων στο παχύ έντερο.

Όπως ανέφερε η ερευνήτρια Akke Botma, τα άτομα με γενετική προδιάθεση ενδεχομένως θα μπορούσαν να μειώσουν τον αριθμό των όγκων, ακολουθώντας έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Keywords
Τυχαία Θέματα