Κλοπές στο Ελευθέριος Βενιζέλος: Συνελήφθη ο δράστης, πώς δρούσε

Κυκλοφορούσε στις αίθουσες του Αεροδρομίου στα Σπάτα, δίνοντας την εντύπωση του ταξιδιώτη. Εκείνο, ωστόσο, που τον ενδιέφερε ήταν να βρει τους πραγματικούς ταξιδιώτες λίγο απασχολημένους ή αφηρημένους και να τους… απαλλάξει από τις αποσκευές! Αφού τις άρπαζε, έβγαινε από τις αίθουσες, άλλαζε σε ένα σημείο ενδυμασία για να μην αναγνωρίζεται από τις πρώτες περιγραφές όσων είχε τύχει να τον δουν.

γράφει ο Πέτρος Καρσιώτης

Στη συνέχεια επιβιβαζόταν σε συρμούς του Μετρό ή σε λεωφορεία

και έφθανε στην Ομόνοια ή στο Μοναστηράκι, όπου διοχέτευε στη μαύρη αγορά ηλεκτρονικά είδη, κινητά τηλέφωνα και άλλα κλεμμένα αντικείμενα αξίας των επιβατών. Τέλος, προς το παρόν τουλάχιστον, στη δράση του 28χρονου Σύρου, έβαλαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών. Ταυτοποίησαν τον «ταχυδακτυλουργό», τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν στο κέντρο της Αθήνας και σχημάτισαν σε βάρος του δικογραφία για κλοπές κατ’ εξακολούθηση. «Ειδικότερα», αναφέρει η Αστυνομία «στο πλαίσιο διερεύνησης περιστατικών κλοπών από επιβάτες που κινούνταν στους χώρους του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, αλλά και διαρρήξεων- κλοπών από σταθμευμένα οχήματα πέριξ του αεροδρομίου, ταυτοποιήθηκε ο δράστης και πιστοποιήθηκε η εγκληματική του δράση.

https://big.assets.huffingtonpost.com/athena/files/2022/04/18/625d4628e4b0be72bff863bd.mp4Τα κλοπιμαία του επιβάτη

Μετά από αναζητήσεις, εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας και συνελήφθη. Στην κατοχή του βρέθηκαν ηλεκτρονικές συσκευές που είχε αφαιρέσει νωρίτερα από επιβάτη του αεροδρομίου». Στη συνέχει περιγράφεται ο τρόπος δράσης, ο οποίος παρατίθεται για να αντιλαμβάνονται οι αναγνώστες του Alphafreepress τι μπορεί να συμβεί σε τέτοιους χώρους συνωστισμού και πως  μπορούν να αποφύγουν, με λίγη προσοχή, να πέφτουν θύματα.

«Όπως εξακριβώθηκε τονίζει η Αστυνομία «από την προανακριτική έρευνα, δρούσε μεθοδικά και οργανωμένα. Αρχικά κατόπτευε τον χώρο για εντοπισμό επιβατών, από τους οποίους αφαιρούσε τσάντες και αποσκευές, όταν αυτοί ήταν απασχολημένοι. Συχνά άλλαζε ενδυμασία, προκειμένου να καταστεί δυσκολότερος ο εντοπισμός του και αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πράξης του, επιβιβάζονταν σε Μέσο Μαζικής Μεταφοράς και διέφευγε. Επιπλέον φρόντιζε να πετάξει στη διαδρομή τα σακίδια και τις τσάντες που αφαιρούσε, ενώ τα κλεμμένα αντικείμενα τα διοχέτευε σε κλεπταποδόχους στις περιοχές της πλατείας Ομονοίας και του Μοναστηρακίου».

https://big.assets.huffingtonpost.com/athena/files/2022/04/18/625d4652e4b0be72bff8641a.mp412 περιπτώσεις κλοπών

Εξιχνιάστηκαν έως τώρα, 12 περιπτώσεις κλοπών, ενώ η έρευνα για την εξακρίβωση του εύρους της  δραστηριότητάς του, συνεχίζεται. Επιπρόσθετα, τονίζεται από την ΕΛ.ΑΣ, ο 28χρονος έχει κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για πλήθος αδικημάτων. Λίγες ημέρες πριν το Alphafreepress είχε παρουσιάσει τη δράση στο Αεροδρόμιο ενός άλλου «ταχυδακτυλουργού». Ο οποίος, ρίχνοντας το σακάκι στον ώμο, ελευθερώνοντας έτσι τα χέρια και κρύβοντάς τα με μαντήλι, ξάφριζε πορτοφόλια και τσάντες. Έγραφε το Alphafreepress:

«Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η περιγραφή των αστυνομικών για τον τρόπο με τον οποίο ο 53χρονος, κατάφερνε, ακολουθώντας συγκεκριμένη τεχνική να εξαφανίζει πορτοφόλια. «Όσον αφορά», τονίζουν, «στον τρόπο δράσης, ο 53χρονος είχε ιδιαίτερη ικανότητα στην αφαίρεση πορτοφολιών χωρίς να γίνεται αντιληπτός, χρησιμοποιώντας το σακάκι του που ακουμπούσε στους ώμους του και μαντήλι για να κρύβει τα δάκτυλά του. Τα άλλα δύο μέλη συνέδραμαν, με την επιτήρηση του χώρου και την αναζήτηση των κατάλληλων συνθηκών, προκειμένου να δράσει ο 53χρονος. Επιπλέον σε πολλές περιπτώσεις δημιουργούσαν τεχνητό συνωστισμό στο σημείο της κλοπής».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κλοπές, Ελευθέριος Βενιζέλος, Συνελήφθη,klopes, eleftherios venizelos, synelifthi