Κοινή διαπίστωση Παπούλια-Ολάντ η εξάντληση του ελληνικού λαού

Στο Προεδρικό Μέγαρο, βρέθηκε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ λίγο μετά τη συνάντηση που είχε με τον έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Εκεί, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον έλληνα ομόλογό του Κάρολο Παπούλια που για ακόμα μια φορά επισήμανε την οριακή κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας.

«Είμαστε μπροστά από μια κοινωνική έκρηξη αν συνεχίσουμε να πιέζουμε τον ελληνικό λαό να δίνει περισσότερα», τόνισε ο κ. Παπούλιας

απευθύνοντας έκκληση στον Φρανσουά Ολάντ να πιέσει τους δανειστές της χώρας να μην ζητήσουν επιπλέον μέτρα.

«Είμαι φίλος της Ελλάδας, επ' ουδενί λόγο δε ζητώ επιπλέον προσπάθειες από τον ελληνικό λαό που έχει κάνει ήδη αρκετές», απάντησε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

«Βλέπω ότι έχετε φτάσει πραγματικά στα όρια», συνέχισε ο κ. Ολάντ και επισήμανε ότι «όλες οι θυσίες αυτές έδειξαν ότι η Ελλάδα μπορεί να κερδίσει το σεβασμό».

Οπρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας πρόσθεσε, απευθυνόμενος στον κ. Παπούλια, ότι είναι πολύ καλύτερο «το ότι έμεινε η Ελλάδα στην ευρωζώνη, καλύτερο για την Ελλάδα, διότι η επιστροφή στη δραχμή θα ήταν καταστροφή για τους Έλληνες αλλά και για την υπόλοιπη Ευρώπη γιατί αν έβγαινε μία χώρα απ' το ευρώ θα την ακολουθούσαν κι άλλες».

Keywords
Τυχαία Θέματα