Κοκαΐνη, καλάσνικοφ, πιστόλι, περίστροφο και εκατοντάδες σφαίρες κάτω από το σανό

Κοκαΐνη, καλάσνικοφ, πιστόλι, περίστροφο, αμμωνιοδυναμίτιδα και εκατοντάδες σφαίρες, κρυμμένα κάτω από το σανό, για την τροφή των ζώων! Τα έφερε στο φως η έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Ηρακλείου, με διαδοχικές επιχειρήσεις στο χώρο εγκαταλελειμμένου σανατορίου, αλλά και σε μια αποθήκη σε παλαιά οικία χωριού, που χρησιμοποιείτο ως αποθήκη.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Για όλα τα πάρα πάνω, συνελήφθησαν δύο κτηνοτρόφοι, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της  Νομοθεσίας περί ναρκωτικών

ουσιών και όπλων. Η επιχείρηση των αστυνομικών, έλαβε χώρα σε περιοχές του Δήμου Μαλεβιζίου. Η έρευνα της υπόθεσης ξεκίνησε όταν οι αρμόδιοι αστυνομικοί έγιναν κοινωνοί πληροφορίας ότι οι δύο προαναφερόμενοι κτηνοτρόφοι, από κοινού κατέχουν και διακινούν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Οργανώθηκε, αναφέρει η Αστυνομία και πραγματοποιήθηκε, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος Ηρακλείου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου. «Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης», λέει ακόμη η ΕΛ.ΑΣ  «εντοπίστηκαν οι δύο ημεδαποί και ακινητοποιήθηκαν.

Το εγκαταλελειμμένο κτήριο

Ακολούθησε έλεγχος στους ίδιους και πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε εγκαταλελειμμένο κτήριο το οποίο χρησιμοποιούσε ο ένας εκ τον συλληφθέντων ως αποθηκευτικό χώρο, στις οικίες τους και σε χώρους που κατέχουν και χρησιμοποιούν».

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

Κοκαΐνη, βάρους 1 κιλού και 2 γραμμαρίων, πολεμικό τυφέκιο (kalasnikof), πιστόλι, περίστροφο με θήκη, κυνηγετικό όπλο, 5 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, 3 γεμιστήρες, 455 φυσίγγια  διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, το χρηματικό ποσό των δεκαπέντε χιλιάδων εκατό (15.100) ευρώ, ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες, ποσότητα αμμωνιοδυναμίτιδας βάρους (2.160) γραμμαρίων, ξιφολόγχη πολεμικού τυφεκίου, 5 κινητά τηλέφωνα, θήκη πιστολιού, πλήθος νάιλον σακουλάκια συσκευασίας τροφίμων. Επιπλέον, κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα και δίκυκλη μοτοσυκλέτα, ως μέσα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Ενώ η έρευνα της υπόθεσης συνεχίζεται από τη Δίωξη Ναρκωτικών του Ηρακλείου, σύμφωνα με πληροφορίες, τον χώρο του παλαιού κτιρίου (σανατόριο),  χρησιμοποιούσε ο 44χρονος, για να αποθηκεύει ζωοτροφές, σανό και τριφύλλι. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τα κατασχεθέντα στο υπόγειο και μάλιστα την ποσότητα της κοκαΐνης τυλιγμένη σε υπηρεσιακό μπουφάν της ΔΕΗ και είναι άγνωστο πως περιήλθε στην κατοχή των δύο εμπλεκομένων.

Ο ισχυρισμός του 44χρονου

Κατά τη σύλληψή του, κατά τις ίδιες πληροφορίες,  ο 44χρονος κτηνοτρόφος ισχυρίστηκε ότι μετέβη στον χώρο για τις αποθηκευμένες ζωοτροφές, χωρίς να γνωρίζει τι υπήρχε σε άλλο χώρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κοκαΐνη,kokaΐni