«Κωλοτούμπα» Γεωργιάδη για τις απολύσεις

Όπως-όπως μαζεύει τα λόγια του σχετικά με τις απολύσεις ο Άδωνις Γεωργιάδης, ύστερα από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν. Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υγείας, αφού είχε υπερασπιστεί την απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων ως «αυτονόητη» συμπλήρωσε ότι θέλει αυτή να πιστώνεται στον ίδιο κι όχι στον Πολ Τόμσεν. «Αν γίνουν απολύσεις θα είναι δικές μου, μη μού πάρει τη δόξα η τρόικα», είχε πει χαρακτηριστικά.

Σήμερα (Παρασκευή) πάντως, μιλώντας στο Mega δήλωσε: «Οι απολύσεις δεν είναι καλό πράγμα». Απαντώντας σε όσους έλεγαν πως έχει βάλει στοίχημα τον υπουργικό του θώκο ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις γιατρών, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε: «Είχα πει ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο ΕΣΥ, αλλά το τι θα γίνει στον ΕΟΠΥΥ, θα το πει η αξιολόγηση». Όπως σχολίασε, για κάθε γιατρό που θα αποχωρεί από τον ΕΟΠΥΥ θα προσλαμβάνεται ένας στο ΕΣΥ, ενώ παρατήρησε: «Προτιμώ να μπαίνουν νέοι γιατροί στο ΕΣΥ που τους έχουμε ανάγκη, παρά κάποιους που δεν έχουμε ανάγκη και μπορούν να συνεχίσουν τη δουλειά τους στα ιδιωτικά ιατρεία τους».

Στη συνέντευξή του σημείωσε ότι «η μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια φροντίδα γίνεται με γνώμονα το συμφέρον του λαού και όχι τους φόβους του ενός και του άλλου». Σχετικά με τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο δήμος Τήνου για σοβαρές ελλείψεις γιατρών, ο υπουργός Υγείας επισήμανε ότι δεν υπάρχει ολιγωρία εκ μέρους του υπουργείου Υγείας, καθώς έχει προκηρύξει θέσεις γιατρών, έχει νομοθετήσει την υποχρέωση του αγροτικού για τους νέους γιατρούς και έχει καταθέσει σχέδιο νόμου για τη μοριοδότηση επικουρικών γιατρών για την περιφέρεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα