Κονσόλα για βιντεοπαιχνίδια μόνο με 99 δολλάρια

Μία ιδέα των Ed Fries, που βρισκόταν στην ομάδα παραγωγής του X-box, του Υves Behar, ο οποίος ήταν συντελεστής του προγράμματος One Laptop Per Child του Νικόλα Νεγρεπόντε και ο Muffi Ghadiali εκ της ομάδας του Amazon Kindle έρχεται να ταράξει τα... λιμνάζοντα νερά των κονσολών. Πρόκειται για το Ouya, μία φτηνή, ανοιχτή κονσόλα, η οποία θα βασίζεται στο

λειτουργικό Android.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ouya προορίζεται για να κοστίζει 99 δολάρια και συνδέεται κανονικότατα με την τηλεόραση, όμως δεν θα συμβαδίζει με την κουλτούρα των σύγχρονων παιχνιδομηχανών.

Η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή προς όλους. Ως πλατφόρμα δεν είναι κλειστή, οπότε ακόμη και ο κάτοχος της κονσόλας θα έχει πρόσβαση σε development kit για να φτιάξει ό, τι θέλει. Τα παιχνίδια θα είναι δωρεάν και θα μπορεί να τα εκδώσει οποιοσδήποτε!

Η απόλυτη ελευθερία στα games είναι εδώ λοιπόν και πίσω από το εγχείρημα βρίσκονται σπουδαία μυαλά της τεχνολογίας, που δεν είναι απαραίτητα ταγμένα στο ρεύμα της πατέντας και του καταναλωτισμού, που δεν δίνει ευκαιρίες για ένα open source μέλλον στο gaming. Μένει μόνο να δούμε εάν τελικά θα κυκλοφορήσει, περιμένοντας τις αντιδράσεις του κοινού.

Πηγή: Byteme.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα