Κορκονέας φυλακή: Ξανά στο κελί, αναιρέθηκε το ελαφρυντικό

Αναιρέθηκε από τον Άρειο Πάγο, η αναγνώριση ελαφρυντικού στον Επαμεινώνδα Κορκονέα, για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και επιστρέφει στη φυλακή. Δεκτή έγινε σύμφωνα με πληροφορίες από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου η αναίρεση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειου Πλιώτα στην απόφαση για την αναγνώριση του ελαφρυντικού του προτέρου σύννομου βίου στον πρώην ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πληροφόρησης, η απόφαση της Ολομέλειας είναι ομόφωνη. Ο Εισαγγελέας είχε ζητήσει να αναιρεθεί η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας με την οποία αναγνωρίστηκε

το ελαφρυντικό και «έσπασαν» τα ισόβια για τον Ε. Κορκονέα, λόγω έλλειψης απαιτούμενης αιτιολογίας.

Έτσι παρότι καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 13 ετών, αποφυλακίστηκε καθώς είχε συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο κράτησης, ώστε να αφεθεί ελεύθερος με όρους. Μετά την αναίρεση του Αρείου Πάγου ο Επ. Κορκονέας θα πρέπει να επιστρέψει στη φυλακή και να παραμείνει έως ότου το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας με άλλη σύνθεση αποφανθεί εκ νέου για το εάν θα του αναγνωριστούν ελαφρυντικά και ποια ποινή θα του επιβληθεί.

Επαμεινώνδας Κορκονέας: Συζητήθηκε στον Άρειο Πάγο η αναίρεση για το ελαφρυντικό

Στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου συζητήθηκε το Φεβρουάριο το εάν ορθώς αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου στον Επαμεινώνδα Κορκονέα. Ο πρώην ειδικός φρουρός έχει καταδικαστεί για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008. Η αναγνώριση του ελαφρυντικού από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας το καλοκαίρι του 2019 ήταν το «κλειδί» για την αποφυλάκιση του Επ.Κορκονέα, καθώς έσπασαν τα ισόβια και επιβλήθηκε κάθειρξη 13 ετών. Ήδη τότε ο καταδικασθείς είχε συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο για να αποφυλακιστεί και έτσι βρέθηκε εκτός φυλακής.

Παρούσες στην αίθουσα του Ανώτατου Δικαστηρίου ήταν η μητέρα του Αλέξανδρου, Τζίνα Τσαλικιάν, και η αδελφή του και άκουσαν από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειο Πλιώτα την πρότασή του να αναιρεθεί η απόφαση για την αναγνώριση του ελαφρυντικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα