Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Με την ιστορική σημαία του Πολυτεχνείου, και συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων, ξεκίνησε η καθιερωμένη πορεία σπουδαστών,  μελών κομματικών παρατάξεων και πλήθους κόσμου  προς την αμερικανική πρεσβεία.  Όπως έγινε γνωστό, το ΚΚΕ θα συνεχίσει την πορεία προς την ισραηλινή πρεσβεία.

Στις 14.00 έκλεισαν οι πύλες του Πολυτεχνείου, ενώ νωρίτερα  εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων, των συνδικαλιστικών φορέων και τον κοινωνικών οργανώσεων κατέθεσαν στεφάνια.

Η πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ,

θα επιφέρει αρκετές αλλαγές στην κυκλοφορία των οχημάτων αλλά και στη λειτουργία των σταθμών του Μετρό και του Τράμ μέχρι η αστυνομία να ανάψει το «πράσινο φως» για να ανοίξουν και να δοθούν ξανά προς χρήση από το κοινό.

Επίσης περισσότεροι από 7.000 αστυνομικοί έχουν επιστρατευτεί από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης για την περιφρούρηση των εκδηλώσεων και της πορείας

 Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το πρωί στεφάνι κατέθεσε στο χώρο του Πολυτεχνείου ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής Αθανάσιος Παπαϊωάννου εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Ευάγγελου Μεϊμαράκη, αποτίνοντας ελάχιστο φόρο τιμής σε όσους αγωνίστηκαν κατά της Δικτατορίας.

Στεφάνι κατέθεσε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δήλωσε τα εξής: «Το μνημονιακό κατεστημένο επενδύει στη λήθη και, συνεπικουρούμενο από την ακροδεξιά, προσπαθεί να ξανααφηγηθεί την ιστορία των τελευταίων σαράντα χρόνων στη χώρα μας. Προφανής στόχος: να την παραχαράξει, προκειμένου να ξεμπερδέψει με τη μεταπολίτευση. Να ξεμπερδέψει με τις κατακτήσεις της, ακόμα και με τα ανεκπλήρωτα, αδικαίωτα οράματά της. Μάταιος κόπος. Το μήνυμα του Πολυτεχνείου δεν πρόκειται να σβήσει. Διότι υπενθυμίζει στη νέα γενιά ότι μόνο ένα δρόμο έχει ο λαός για να νικά: το δρόμο της αντίστασης, της ανυπακοής, το δρόμο της εξέγερσης απέναντι σε κάθε τυραννία».

Στεφάνι επίσης κατέθεσε και αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Αριστεράς και της νεολαίας του κόμματος με επικεφαλής τη Δώρα Καλλιπολίτη, μέλος της Εκτελεστικής η οποία δήλωσε :
«Το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου εξακολουθεί να παραμένει επίκαιρο. Μήνυμα για την ενότητα του λαού και την προστασία της δημοκρατίας. Σήμερα, τα συνθήματα εκείνα μεταφράζονται σε αδιάκοπη μάχη ενάντια στον φασισμό, τον ρατσισμό και τη βία. Σήμερα, πρώτιστο καθήκον όλων μας πρέπει να είναι η κοινωνική δικαιοσύνη, η αλληλεγγύη και η ενίσχυση της δημοκρατίας».

Τα μηνύματα των κομμάτων

Με ανακοίνωσή του ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, σημείωσε ότι: «το μήνυμα του Πολυτεχνείου, πριν 39 χρόνια, είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρο, παρά ποτέ. Είναι τα μηνύματα της αλληλεγγύης του λαού μας, για πρόοδο και προκοπή.Σήμερα, προς αυτή την κατεύθυνση, πρέπει να κινηθούμε όλες οι πολιτικές δυνάμεις.Είναι ευχάριστο, που άνθρωποι που πρωταγωνίστησαν εκείνη την εποχή, όπως ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ο Χατζησωκράτης από τη ΔΗΜΑΡ, η Τόνια η Μοροπούλου από το ΠΑΣΟΚ, σήμερα είναι οι βασικο

Keywords
Τυχαία Θέματα