Κοσμήματα και μετρητά ύψους 25.000 ευρώ… στα σκουπίδια!

Η εντολή των «γιατρών» προς τα τρομοκρατημένα και αλλόφρονα θύματα, ήταν πάντα μία και συγκεκριμένη. Τα χρήματα και τα κοσμήματα, που απαιτούσαν για να…χειρουργήσουν τα δήθεν τραυματισμένα παιδιά τους, θα τοποθετούνταν σε πλαστικές τσάντες και τα αφήνονταν στους κάδους των απορριμμάτων!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Με τη σημαντική συμβολή μιας γυναίκας-«μίμου», που υποδυόταν μέσα στην ταραχή των θυμάτων την κόρη τους, που τάχα κινδύνευε να ακρωτηριαστεί από τραυματισμό σε τροχαίο η άλλο ατύχημα, τα θύματα πείθονταν ότι μιλούσαν με τους δικούς τους ανθρώπους. Κι έτρεχαν να πετάξουν

χιλιάδες ευρώ και τα κοσμήματα της οικογένειας, στον πρώτο κάδο, που συναντούσαν στο δρόμο τους. Στη συνέχεια, ο «εισπράκτορας» της συμμορίας περνούσε δήθεν τυχαία, άνοιγε το καπάκι του κάδου, έπαιρνε την τσάντα με την «αμοιβή» του «χειρουργού» η για την, πάλι δήθεν, «αγορά αναλώσιμων ιατρικών υλικών», για την ανύπαρκτη επέμβαση και διέφευγε με δύο συνεργούς του.

Γιατί συνεχίζονται οι απάτες

Κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λαμίας και κατάφεραν να περάσουν χειροπέδες σε έναν από τους δράστες της απάτης, που έχει εξελιχθεί χρόνια τώρα σε πληγή, που δεν κλείνει παρά τις πολλές συλλήψεις.

Και δεν κλείνει γιατί, πρώτον: Η τρομοκράτηση των θυμάτων είναι ακραία και στημένη αριστοτεχνικά στο να τα παραλύουν και να κάμπτουν τις αντιστάσεις τους. Και γιατί, κατά δεύτερον,  οι εγκέφαλοι των συμμοριών από τη Βουλγαρία, έχουν τη δυνατότητα να αντικαθιστούν αμέσως τους «εισπράκτορες», αδιαφορώντας πλήρως για την τύχη όσων συλλαμβάνονται.

Ο  «εισπράκτορας», που συνελήφθη για δύο απάτες σε Λαμία και Τρίκαλα από τις οποίες αποκόμισε με τους συνεργούς κοσμήματα και μετρητά ύψους 25.000 ευρώ, κατηγορείται για εγκληματική οργάνωση (συμμορία) από άτομα που έχουν οργανωθεί για τη διάπραξη απατών σε βάρος ηλικιωμένων.

Ψάχνουν άλλους δύο

«Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης έρευνας», ανακοίνωσε η Αστυνομία «διακριβώθηκε ότι στις 08-11-2023  και 22-11-2023, ο ανωτέρω, μαζί με δύο ακόμα, τουλάχιστον, συνεργούς του, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται, ενέχονται στη τέλεση δύο  υποθέσεων απατών στη Λαμία και τα Τρίκαλα Θεσσαλίας. Σχετικά με τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας είχαν διακριτικούς ρόλους μεταξύ τους, με τον συλληφθέντα να αναλαμβάνει τον ρόλο συνήθως του παραλήπτη – εισπράκτορα.

«Όπλο» ο αιφνιδιασμός

Σκοπός τους ήταν μέσω του αιφνιδιασμού των ηλικιωμένων, κυρίως, θυμάτων τους, προσποιούμενοι, συνήθως, στο τηλέφωνο τον γιατρό και συγγενικό τους πρόσωπο, να καταφέρουν να αποσπάσουν με μεγαλύτερη ευκολία τα χρηματικά ποσά που απαιτούσαν, παροτρύνοντας τους να τα τοποθετούν σε πλαστικές σακούλες και να τα εναποθέτουν συνήθως σε κάδους απορριμμάτων που βρισκόντουσαν πλησίον των οικιών τους.

Η λεία που αποκόμισαν από τις προαναφερόμενες δύο απάτες που εξιχνιάσθηκαν, περιλαμβάνει χρηματικά ποσά και διάφορα κοσμήματα, η αξία των οποίων υπερβαίνει τις 25.000 ευρώ». Από τους αστυνομικούς εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε πλησίον του σημείου σύλληψης του ατόμου, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του.

3.700 ευρώ και κινητά

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε βρέθηκαν μεταξύ άλλων εντός του οχήματος και κατασχέθηκαν: Τα ενδύματα που φορούσε στην περίπτωση απάτης στη Λαμία, το χρηματικό ποσό των 3.700 ευρώ, διάφορα κοσμήματα και 2 κινητά τηλέφωνα. Οι έρευνες συνεχίζονται, προκειμένου να διερευνηθεί τόσο η εμπλοκή του, όσο και των συνεργών του και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις απατών.

Keywords
Τυχαία Θέματα