Κούρεμα σε καταναλωτικά δάνεια και κάρτες;

Εισηγήσεις από τράπεζες για κούρεμα «κόκκινων» δανείων και καρτών φέρεται να έχει η Τράπεζα της Ελλάδος, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος».
Πιο συγκεκριμένα οι τράπεζες Πειραιώς, ΕΤΕ, Αlpha

και Eurobank προτείνουν σε τρόικα και Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν κούρεμα 50% του οφειλομένου κεφαλαίου για τα καταναλωτικά δάνεια και για το υπόλοιπο 50% αποπληρωμή σε 3 ισόποσες μηνιαίες ή διμηνιαίες δόσεις.

Στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή, το 50% των καταναλωτικών δανείων δεν αποπληρώνεται. Και αν και τα δάνεια της καταναλωτικής πίστης δεν έχουν ενυπόθηκα βάρη οι τράπεζες ψάχνουν να βρουν εάν οι δανειολήπτες έχουν ακίνητα στην κατοχή τους, προκειμένου να εγγράψουν βάρος.

Παράλληλα, τα καταναλωτικά και οι κάρτες, εφόσον δεν συνοδεύονται από εξασφαλίσεις, είναι τα πλέον επισφαλή δάνεια και οι δυνατότητες διεκδίκησης των οφειλόμενων ποσών περιορισμένες. Τέλος γίνεται αναφορά και στα στεγαστικά δάνεια, όπου δεν πρόκειται να υπάρξουν ανάλογες με τα καταναλωτικά ρυθμίσεις.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα υπάρχει τράπεζα η οποία με εσωτερική εγκύκλιο που κοινοποίησε στα καταστήματά της, προχωρά ήδη σε κούρεμα καταναλωτικών δανείων και χρεών από κάρτες μέχρι του ποσού των 10.000 ευρώ, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες του ρεπορτάζ η εγκύκλιος προβλέπει κούρεμα των τόκων, οι οποίοι έχουν κεφαλαιοποιηθεί, λόγω καθυστέρησης της πληρωμής των δόσεων, με τη μείωση του χρέους να επιφέρει και αναπροσαρμογή στο ύψος της δόσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα