Κουτρουμάνης: Απαραίτητη η κοινή συμφωνία για το μισθολογικό ζήτημα

Εργασιακά, μισθολογικό και ασφαλιστικό τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Κουτρουμάνη, εν όψει και των αυριανών συζητήσεων του κ. Παπαδήμου με τους κοινωνικούς φορείς.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου μετά τη συνάντηση που είχε

με τον πρωθυπουργό, «η κυβέρνηση δεν θέτει κόκκινες γραμμές αλλά το καλύτερο για όλους είναι να υπάρξει συμφωνία στο μισθολογικό ζήτημα».

Αναφορικά με την απαίτηση της τρόικας για μείωση του κατώτατου μισθού τόνισε ότι «αυτό το θέμα δεν απασχολεί άμεσα την κυβέρνηση και τις επιχειρήσεις, οι οποίες ενδιαφέρονται πρωτίστως για τα ζητήματα της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών και τη μείωση του ΦΠΑ».

Τέλος ο κ. Κουτρουμάνης ρωτήθηκε σχετικά με το «καυτό» θέμα της μείωσης των επικουρικών συντάξεων με τον υπουργό Εργασίας να επιμένει στη ρύθμισή τους μέχρι τις 15 Ιανουαρίου και στην πρότασή του για περιορισμό τους ως λύση του προβλήματος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι:

«Εγώ ο ίδιος πρότεινα μία διευθέτηση, που δεν θα έχει οριζόντιο χαρακτήρα, αλλά οι μειώσεις θα είναι κλιμακωτές. Παράλληλα έχω δώσει όσα στοιχεία ζητήθηκαν από τη ΝΔ και περιμένω προτάσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα