Κουτσούμπας για Χ.Α.: Ο πνιγμένος απ' τα μαλλιά του πιάνεται

"Δεν θα παραιτηθούν για να προκαλέσουν επαναληπτικές εκλογές", εκτίμησε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Όπως σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα fm: «Ο πνιγμένος απ' τα μαλλιά του πιάνεται ή αλλιώς το ναζιστικό θηρίο όταν παγιδεύεται έτσι βρυχάται».

Ερωτηθείς εάν -σε περίπτωση που προκληθούν εκλογές- δημιουργούνται προϋποθέσεις για να υπάρξει πιο

ενιαία έκφραση του αντιφασιστικού μετώπου, ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ είπε ότι «υπήρξε βούτυρο στο ψωμί της Χρυσής Αυγής η στάση των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το μεταναστευτικό, η ανοχή τους σε σειρά καταστάσεων, η γενική καταδίκη εκ μέρους τους ως βίας των απεργιακών εργατικών κινητοποιήσεων».

«Με τον ίδιο τρόπο λειτούργησαν όμως και η αφηρημένη αντιμνημονιακή ρητορική και πολιτική, όπως και τα καλέσματα σε αντιμνημονιακά μέτωπα που συγκάλυψαν από τους εργαζόμενους και τη νεολαία τον φασιστικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής και της έδωσαν την δυνατότητα να εμφανιστεί ως αντισυστημική δύναμη», συμπλήρωσε ο κ. Κουτσούμπας.

Εν συνεχεία, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «καθυστέρησε τραγικά να ενεργοποιήσει το νομικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση των εγκληματικών πράξεων της Χρυσής Αυγής», ενώ ερωτηθείς αν «υπάρχει ταύτιση θυλάκων εντός της ΝΔ με την Χρυσή Αυγή» είπε ξεκάθαρα: «Δεν ξέρω αν υπήρχαν στη ΝΔ, δεν έχω τέτοια στοιχεία, ούτε φαίνεται από πουθενά αυτό το πράγμα».

Έσπευσε πάντως να δηλώσει, ότι «υπάρχουν στοιχεία ατράνταχτα που δείχνουν ότι υπάρχει άμεση εμπλοκή και σε τμήματα του κρατικού μηχανισμού, των σωμάτων ασφαλείας και άλλων δυνάμεων του κρατικού μηχανισμού».

Keywords
Τυχαία Θέματα