Κουβέλης: Ο κ. Σαμαράς οφείλει να ακούει, όταν συγκυβερνά

«Η συμφωνία με την Τρόικα δεν ήταν οι απολύσεις αλλά η κινητικότητα στο Δημόσιο τομέα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης σχολιάζοντας τη νέα, αιφνίδια απαίτηση της τρόικας για κλείσιμο των ΕΑΣ, ΕΛΒΟ

και ΛΑΡΚΟ.

Σε συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, «Πρώτη Γραμμή», ο κ. Κουβέλης επέμεινε ότι «ήταν ορθή απόφαση η στήριξη της κυβέρνησης τον Ιούλιο του 2012» και πρόσθεσε: «Στους 11 μήνες δώσαμε μάχες, άλλα αποκρούσαμε και άλλα διορθώσαμε».

Όσο για την επιλογή της ΔΗΜΑΡ να φύγει από την κυβέρνηση, ο κ. Κουβέλης τόνισε πως «ήταν αποτέλεσμα της συμπεριφοράς των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου». «Πράγματι, η ΕΡΤ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι», τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, ξεκαθαρίζοντας πως δε μετάνιωσε που έφυγε από την κυβέρνηση.

Υποστήριξε ακόμη ότι: «Πιστεύω ότι η ΔΗΜΑΡ κάθε μέρα και περισσότερο κατακτά την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Η ΔΗΜΑΡ καταγράφεται στην συνείδηση του πολίτη ως όλο και πιο υπεύθυνη δύναμη».

Έσπευσε να διευκρινίσει πάντως ότι «εάν ακολουθούσε ο κ. Βενιζέλος αυτό που έκανε η ΔΗΜΑΡ, θα άλλαζαν τα πράγματα και θα υποχωρούσε ο κ. Σαμαράς».

«Ο κ. Σαμαράς δεν κυβερνούσε μόνος, είχε συγκυβέρνηση», είπε ο κ. Κουβέλης και συμπλήρωσε ότι «πρέπει να καταλάβει ο Σαμαράς ότι όταν συγκυβερνά με συγκεκριμένες δυνάμεις, οφείλει να ακούει».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εκλογών, τόνισε ότι «η χώρα δεν έχει ανάγκη από κάλπες αλλά από αλλαγή της ασκούμενης συντηρητικής και αδιέξοδης πολιτικής που αυτή τη στιγμή ακολουθείται», ωστόσο δεν απέκλεισε την πιθανότητα «να υπάρξουν εκλογές εφόσον η πολιτική αυτή συνεχιστεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα