Κουβέλης: «Όχι» στην έκδοση διαταγμάτων από την υπηρεσιακή κυβέρνηση

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ) Φώτης Κουβέλης δήλωσε, πως κατά τη διάρκεια του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών ζήτησε την εξασφάλιση της πολιτικής ουδετερότητας της υπηρεσιακής κυβέρνησης και για αυτό τάχθηκε κατά του ορισμού πολιτικού προσώπου στη θέση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού.

«Η μόνη αρμοδιότητα της υπηρεσιακής κυβέρνησης είναι να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές οι οποίες κατά πάσα

βεβαιότητα θα γίνουν 17 Ιουνίου», τόνισε ο κ. Κουβέλης και πρόσθεσε, ότι «η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν πρέπει να προβεί στην έκδοση κανονιστικών πράξεων και διαταγμάτων για ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν από την κυβέρνηση που θα προέλθει από τις εκλογές».

«Η Δημοκρατική Αριστερά είναι έτοιμη από καιρό με παρατεταγμένες τις δυνάμεις της», τόνισε εμφατικά ο κ. Κουβέλης και ζήτησε από τους πολίτες «να πολλαπλασιάσουν τη δύναμη που έδωσαν στη Δημοκρατική Αριστερά στις εκλογές της 6ης Μαΐου», για να συμπληρώσει, πως «τη δύναμη αυτή, την κάναμε δύναμη συνέπειας για το σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης, για την παραμονή στην ευρωζώνη».

Καταλήγοντας ο κ. Κουβέλης ζήτησε και πάλι από τους πολίτες να δώσουν πολλαπλάσια δύναμη στη ΔΗΜΑΡ, «για να δώσουμε κυβέρνηση στη χώρα και να μετακινηθεί η πολιτική από τη βαθιά συντηρητική θέση που βρίσκεται σήμερα προς μία πραγματικά προοδευτική κατεύθυνση και να δυναμώσει η σχέση εμπιστοσύνης της παράταξης με το λαό», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα