Κρατούσαν μητέρα και κόρη αιχμάλωτες επί δύο χρόνια

Για δουλεία και καταναγκαστική εργασία κατηγορούνται δύο άντρες και μια γυναίκα στο Οχάιο, οι οποίοι φέρονται να κρατούσαν αιχμάλωτες επί δύο χρόνια, παρά τη θέληση τους, μια ανάπηρη γυναίκα και την κόρη της.

Πρόκειται για τους Τζόρντι Κάλαχαν, 26 ετών, Ντάνιελ Μπράουν, 31 ετών και την Τζέσικα Χαντ, 31 ετών οι οποίοι όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης απειλούσαν

τις δύο γυναίκες με μεγάλα φίδια και τις υποχρέωναν να κοιμούνται στο ίδιο δωμάτιο όπου ένα ιγκουάνα ήταν εκτός γυάλας, προκειμένου να τις εκφοβίσουν ώστε να μη διαφύγουν.
Η μητέρα είχε πέσει πολλές φορές θύμα ξυλοδαρμού, δεχόταν απειλές με όπλα, ενώ αναγκαζόταν να κάνει χειρωνακτικές εργασίες.
Αυτή και η κόρη της στερούνταν τροφής, ενώ απειλούνταν, εκτός από τα ερπετά και με μεγάλα σκυλιά ράτσας πίτμπουλ.
Η Χαντ αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες ότι έκλεβε το μηνιαίο επίδομα αναπηρίας της γυναίκας.
Ο Στίβεν Ντέτελμπακ, εισαγγελέας της πολιτείας του Οχάιο, δήλωσε ότι η υπόθεση αποτελεί υπενθύμιση πως η δουλεία υφίσταται ακόμα στις μέρες μας.
«Μία από τις βασικές αξίες του έθνους μας είναι η ελευθερία, ωστόσο αυτή η γυναίκα και το παιδί της στερήθηκαν την ελευθερία τους επί δύο ολόκληρα χρόνια», δήλωσε. «Τα θύματα υπέστησαν πράξεις βίας, απειλές ενώ ζούσαν υπό απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης».

Keywords
Τυχαία Θέματα