Κρίση στην κυβέρνηση από την απόφαση για «ξήλωμα» Σφακιανάκη

Του Πέτρου Καρσιώτη

Υποστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης στην «Alpha freepress»: «Είμαι καλά. Μιλάμε για αναβάθμιση πλέον. Πήρα την Πληροφορική και την Εποπτεία Δίωξης, που δεν αποχωρίζομαι»

Τον βρήκα περασμένα μεσάνυχτα στο γραφείο του, κουρασμένο, αλλά… ευτυχή. Είχε ζήσει το πιο τρικυμιώδες 48ωρο της ζωής του, αφού πληροφορήθηκε ότι αποχωρίζεται το δημιούργημά του, την περίφημη και κοσμαγάπητη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Οι αντιδράσεις για την επιχειρηθείσα απομάκρυνσή του από το ηλεκτρονικό έγκλημα προκάλεσαν κρίση στην κυβέρνηση!

Ο υποστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης, έχοντας βγει αλώβητος από τη «μάχη» με τον πρώην στρατιωτικό αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, που τον αποκάλεσε μέσα στο κοινοβούλιο… δημοσιοσχεσίτη(!), μίλησε στην «Alpha freepress» για τις δύο(!) νέες του θέσεις, από τις οποίες συνεχίζει τις μάχες του: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Πήραμε (εννοεί και την ομάδα των πολυάριθμων συνεργατών του), δύο Διευθύνσεις. Αυτή της Πληροφορικής και την Εποπτεία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Είμαι καλά, μιλάμε για αναβάθμιση. Ευχαριστώ τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ για τη νέα του απόφαση».

«Θα με βρίσκεις πιο πολύ στα λημέρια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος»
Αφού μου είπε ότι «θα με βρίσκεις και πάλι τις πιο πολλές φορές στο νέο γραφείο μου στη Δίωξη, που δεν την αποχωρίζομαι», δέχθηκε την ερώτηση για το τι απαντά στις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη περί δημοσιοσχεσιτών στη Βουλή. «Είναι προϊστάμενός μου και δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο. Κάποια άλλη στιγμή στο μέλλον, ίσως. Πάντως, κάποιοι δεν διάβασαν καλά τα πράγματα…». Η «υπόθεση Σφακιανάκη», του ανώτατου αξιωματικού που έστησε τη δημοφιλή δίωξη το 1995 και με τους συνεργάτες του «έσωσε ενήλικες και ανήλικους», δοκίμασε για τα καλά τη συνοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας τριγμούς, που λίγο έλειψε να φθάσουν σε παραίτηση υπουργού, έστω κι αν το αρνείται επίσημα το Μαξίμου.

Όλα ξεκίνησαν με την απόφαση «ξηλώματος» Σφακιανάκη από το ηλεκτρονικό έγκλημα
Όλα ξεκίνησαν από την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας -Τόσκα και ομάδας ανωτάτων αξιωματικών- που δεν θέλουν «στα πόδια τους» τον Σφακιανάκη λόγω της δημοφιλίας του- να τον τοποθετήσουν-για πρώτη φορά από το 1995- στη Διεύθυνση Προσωπικού του Αρχηγείου και να τον οδηγήσουν από εκεί στην αποστρατεία. Κομφούζιο στο διαδίκτυο, αλλά και σε πλείστους άλλους χώρους, ακολούθησε την είδηση. Ο υποστράτηγος αντέδρασε, κατέστησε σαφές στους ανωτέρους του ότι δεν το δέχεται και προχώρησε σε ένσταση κατά της απόφασης. Αργά το βράδυ της Πέμπτης, με νέα απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνου Τσουβάλα, τον οποίο εξέθεσε άδικα η πολιτική ηγεσία, ο κ. Σφακιανάκης ορίζεται ως βοηθός επιτελάρχη και θα έχει την εποπτεία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στην οποία θα τοποθετηθεί άλλος διευθυντής, αλλά και της Πληροφορικής.

Η πολιτική ηγεσία αμφισβήτησε στη Βουλή την επάρκεια Σφακιανάκη
Η εξέλιξη της υπόθεσης Σφακιανάκη αφήνει έκθετο τον κ. Τόσκα, ο οποίος προκειμένου να υπερασπιστεί τον αρχικό «παροπλισμό» του υποστράτηγου, έφθασε να αμφισβητήσει δημόσια από το βήμα της Βουλής την αστυνομική επάρκειά του!!! Με άκρως απαξιωτική διάθεση, είπε:
«Κάποιοι έχουν ικανότητες στις δημόσιες σχέσεις»
«Επειδή αναφέρθηκε και το όνομα του Διευθυντή Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που τόσος ντόρος έχει γίνει -και τον υιοθετείτε, βλέπω, αυτόν τον ντόρο και εσείς- θα ήθελα να πω ότι η αντίληψη και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. έχει να κάνει με τις αστυνομικές ικανότητες των ανθρώπων και τις ικανότητες προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο και όχι με τις ικανότητες που έχουν κάποιοι στις δημόσιες σχέσεις ή στον χρόνο που διαθέτουν στα Μέσα Ενημέρωσης»! Από κοντά και πηγές από την αστυνομία ανέφεραν πως «ούτως ή άλλως τον επόμενο χρόνο με τη συμπλήρωση 21 χρόνων στο ίδιο πόστο, ο κ. Σφακιανάκης υποχρεωτικά θα μετακινείτο σε άλλη θέση», καθώς η δομή της ΕΛ.ΑΣ. δεν επιτρέπει παραμονή στην ίδια υπηρεσία για πάντα.
Ίδια απαξίωση, όπως και με τον αρχηγό των «αδιάφθορων»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αν και προερχόμενος από τις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων, υπερασπίστηκε την απόφασή του να ξηλώσει τον Σφακιανάκη, όπως είχε πράξει και για τον επικεφαλής των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρο Σταυρόπουλο. Ο τελευταίος, ο οποίος αποστρατεύτηκε στις κρίσεις με το βαθμό του ταξίαρχου, είχε, μετά από έρευνα, παραδώσει στην εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Ράϊκου πόρισμα για τα έργα και τις ημέρες ομάδας αστυνομικών, που «δούλευε» υπό την καθοδήγηση παλαιού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ στο δουλεμπόριο αλλοδαπών!

Keywords
Τυχαία Θέματα