Κύπρος. Ελπίδες για υπογραφή του μνημονίου έως τα τέλη Σεπτεμβρίου

Την πεποίθησή του ότι μέχρι του τέλος Σεπτεμβρίου θα έχει υπογραφεί το μνημόνιο με την τρόικα, ούτως ώστε να εκλείψει η αβεβαιότητα αυτής της περιόδου», εξέφρασε ο διοικητής της ‘Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου(Κ.Τ.Κ.),’, κος Πανίκος Δημητριάδης. Ο κος

Δημητριάδης τόνισε ότι «θα επιδιωχθεί το δάνειο να χορηγηθεί με όσο το δυνατό πιο ευνοϊκούς όρους, τους οποίους δύσκολα θα βρει κανείς από άλλη πηγή δανεισμού». Παράλληλα, ανέφερε ότι μέτρα, όπως οι μειώσεις μισθών και η κατάργηση του 13ου μισθού, θα μειώσουν τα εισοδήματα και θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην αγορά και στην οικονομία.

Ο διοικητής της Κ.Τ.Κ. δήλωσε ότι ‘στα σκαριά’ είναι μεγάλες αλλαγές στα δημοσιονομικά και στο τραπεζικό σύστημα, ώστε «ο κυπριακός λαός θα δει φως στην άκρη του τούνελ και η οικονομία θα ανακάμψει».

Αναφορικά με το θέμα της έρευνας που διενεργείται για λογαριασμό της Κ.Τ.Κ. σχετικά με την αγορά ελληνικών ομολόγων από τις τράπεζες και την επέκτασή τους στο εξωτερικό, είπε
ότι «αν αποφεύγονταν οι επεκτάσεις των τραπεζών στο εξωτερικό την περίοδο της κρίσης, σίγουρα η οικονομία και το τραπεζικό σύστημα θα βρίσκονταν αυτήν τη στιγμή σε καλύτερη κατάσταση. Γι' αυτό θα πρέπει να απαντηθούν κάποια ερωτήματα για να ικανοποιηθεί το περί δικαίου αίσθημα».

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα