Λαοθάλασσα στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις

Πλήθος κόσμου ανά την Ελλάδα βγήκε στους δρόμους διαμαρτυρόμενος για την δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα από Χρυσαυγίτη στην Αμφιάλη. Στο τόπο του εγκλήματος διοργανώθηκε πολύ μεγάλη συγκέντρωση από χιλιάδες πολίτες.

Στις συγκεντρώσεις δεν έλειψαν τα επεισόδια. Διαδηλωτές και αστυνομικοί συγκρούστηκαν στην περιοχή. Μολότοφ, πέτρες και χημικά, το σκηνικό που δημιουργήθηκε μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης (18/09).

Σύμφωνα

με την αστυνομία, ομάδα διαδηλωτών επιτέθηκε σε διμοιρίες των ΜΑΤ που ήταν έξω από το αστυνομικό τμήμα του Κερατσινίου, πετώντας πέτρες και βόμβες μολότοφ. Η αστυνομία, από την πλευρά της, έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών.

Μαρτυρίες μιλάνε για σπασμένα υποκαταστήματα τραπεζών στη Λεωφόρο Σαλαμίνος.

Επίθεση δέχθηκε και συνεργείο του ΑΝΤ1 το οποίο βρέθηκε στο σημείο για να καλύψει τη συγκέντρωση.

Εντύπωση προκαλεί η μαρτυρία αυτοπτών μαρτύρων, για ρίψη πετρών από άτομα με πολιτικά που βρίσκονται πίσω από τα ΜΑΤ.

Όπως έγινε γνωστό η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε τουλάχιστο 70 προσαγωγές στο Κερατσίνι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει σοβαρά τραυματίας στο Τζάνειο που κινδυνεύει να χάσει το μάτι του από ευθεία βολή δακρυγόνου, στη Γρ. Λαμπράκη.

Τρεις ακόμα διαδηλωτές τραυματίστηκαν ελαφρότερα. Τραυματίας αποχώρησε και ένας αστυνομικός.

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Διαδηλωτές συνεπλάκησαν με αστυνομικούς, οι οποίοι έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης, προκειμένου να τους απομακρύνουν. Αστυνομικοί ακινητοποίησαν ομάδα διαδηλωτών, στην οδό Σαλαμίνος, ενώ ο κύριος όγκος των διαδηλωτών απομακρύνθηκε κατευθυνόμενος προς την είσοδο του Λιμανιού.

…και την Πάτρα

Στο κέντρο της Πάτρας, κατά την διάρκεια αντιφασιστικού συλλαλητηρίου, όταν η πορεία έφθασε στην οδό Γούναρη, λεωφορείο της Αστυνομίας εμπόδισε τους συμμετέχοντες να συνεχίσουν, ώστε να μην βρεθούν έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Νεαροί που βρίσκονταν στο τέλος της πορείας, άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον των αστυνομικών, οι όποιοι απάντησαν με ρίψη χημικών.

Οργή για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Τα πνεύματα στην πολιτική ζωή και την κοινωνία έχουν οξυνθεί ιδιαίτερα, μετά τη δολοφονία τα ξημερώματα της Τετάρτης (18/09) στην Αμφιάλη, με πολιτικά κίνητρα.

Θύμα είναι ο 34χρονος Παύλος Φύσσας ο οποίος ανήκε στον αριστερό χώρο (ΑΝΤΑΡΣΥΑ), ήταν γνωστός στην περιοχή για την αντιφασιστική του δράση, ασχολούταν με την μουσική χιπ χοπ και δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση από Χρυσαυγίτη όπως ο ίδιος ομολόγησε.

Ειδικότερα, το αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε έξω από καφετέρια επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη 60. Σύμφωνα με μαρτυρίες το θύμα και η παρέα του, ανάμεσα τους και μια γυναίκα, κυνηγήθηκαν από άτομα με μαύρες μπλούζες, μετά το τέλος του αγώνα του Ολυμπιακού.

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής τραυματίστηκε θανάσιμα από μαχαίρι στο στήθος ο 34χρονος.

Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε υποδείξει στους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που είχαν φτάσει στο σημείο της συμπλοκής τον άνθρωπο που τον μαχαίρωσε.

Ο δολοφόνος του, δήλωσε στην Αστυνομία μέλος της Χρυσής Αυγής. Το γεγονός αυτό ήταν η αιτία να ξεσπάσουν επεισόδια σε διάφορες πόλεις της χώρας έξω από τα γραφεία του κόμματος. Επεισόδια σημειώθηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά και Πάτρα.

Το πρωί της Πέμπτης, στις 11 ώρα, θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Σχιστό.

Πολιτική καταδίκη

Παρέμβαση Παπούλια για τη δολοφονική επίθεση στο Κερατσίνι

Κεδίκογλου: Όλοι μαζί να υψώσουμε φραγμό στον φαύλο κύκλο της έντασης και της βίας

Τσίπρας: Σχέδιο αποσταθεροποίησης ενορχηστρωμένο από ακροδεξιά κέντρα

Κουβέλης: Μέτωπο υπέρ της Δημοκρατίας, απέναντι στους δολοφόνους νεοναζιστές

ΠΑΣΟΚ: «Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή»

ΑΝΕΛ για το φόνο στο Κερατσίνι: Να διαμορφωθεί πατριωτικό δημοκρατικό μέτωπο

Καταδικάζει τη δολοφονία Φύσσα ο Μιχαλολιάκος

ΦΩΤΟ: Μάριος Λώλος

Keywords
Τυχαία Θέματα