Λαζάρου Προεδρικό – Μπάκιγχαμ: Ζήτησαν από τον σεφ τις συνταγές από το μενού του Κάρολου

Εντυπωσιασμένοι φαίνεται πως έμειναν οι υψηλοί προσκεκλημένοι που συμμετείχαν στο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο την 25η Μαρτίου για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, καθώς όπως αποκάλυψε ο Λευτέρης Λαζάρου που επιμελήθηκε όλο το μενού, το Μπάκιγχαμ του ζήτησε τις συνταγές των πιάτων που σερβιρίστηκαν. “Ήθελαν τις συνταγές από όλο το μενού και αυτό μας κάνει περήφανους”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο γνωστός σεφ και ο πρώτος

Έλληνας που βραβεύτηκε με αστέρι Michelin, μιλώντας στο “Πρώτο Πρόγραμμα” της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, σημειώνοντας παράλληλα πως και οι υπόλοιποι προσκεκλημένοι έμειναν εντυπωσιασμένοι από τα ελληνικά φαγητά του τραπεζιού.

Παράλληλα, ο Λευτέρης Λαζάρου επισήμανε ότι η αναγνώριση αυτή “έχει μεγάλη σημασία για τη χώρα μας, για τα προϊόντα μας”, ενώ αναφερόμενος στις αντιδράσεις που είδε από τους προσκεκλημένους, υπογράμμισε πως “τα μάτια του ανθρώπου δεν λένε ποτέ ψέματα και καταλαβαίνω από το βλέμμα του”. Ο γνωστός σεφ, είχε αναφερθεί ξανά στις εντυπώσεις των προσκεκλημένων από το μενού, αποκαλύπτοντας πως ο πρίγκιπας Κάρολος εκφράστηκε με πολύ θερμά λόγια για το κυρίως πιάτο, καθώς του άρεσε ιδιαίτερα.

Στο δείπνο που είχε παραθέσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την 25η Μαρτίου, μεταξύ των προσκεκλημένων, ήταν ο πρίγκιπας της Ουαλίας και διάδοχος του βρετανικού θρόνου Κάρολος και η σύζυγός του, δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και η σύζυγός του Άντρη Αναστασιάδη, ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν, η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί, ο πρέσβης της Γαλλικής Δημοκρατίας Πατρίκ Μεζονάβ, η πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου Κάιτ Σμιθ, η πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη με τον σύζυγό της κ. Θεόδωρο Αγγελόπουλο και ο πρόεδρος του Μουσείου του Λούβρου Ζαν-Λικ Μαρτινέζ.

Το ελληνικό μενού που απόλαυσαν οι καλεσμένοι

Το μενού περιλάμβανε καθαρά ελληνικά προϊόντα από πολλές περιοχές της χώρας, με πρόθεση να τονιστεί το ελληνικό στοιχείο στα πιάτα. Μεταξύ άλλων, η κακαβιά με πεσκανδρίτσα από την Εύβοια και λάδι Καλαμάτας, ο κιμάς γαρίδας σε ζωμό μαζί με φύλλο λάχανο με κρόκο Κοζάνης και το φιλέτο χριστόψαρου με πουρέ από χειμωνιάτικες ρίζες και ντοματίνια Κρήτης.Ως επιδόρπιο, σερβιρίστηκε λευκή σοκολάτα και μαστίχα Χίου με φιστίκια Αιγίνης. Όσον αφορά το κρασί, σερβιρίστηκε λευκό Παπαστρατής και Μαλαγουζιά Κτήμα Μιχαηλίδη, ενώ από γλυκό κρασί, κόκκινο “Αποσπερίτης” της Οινοποιητικής Λειψών.

Keywords
Τυχαία Θέματα