Λεφτά υπάρχουν για αγορά… γερμανικών τανκ

Η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας δεν σταματά την κυβέρνηση από το να εξοπλίζεται στρατιωτικά με σύγχρονα τεθωρακισμένα οχήματα. Όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, στη διεθνή έκθεση οπλικών συστημάτων Idex που διεξάγεται στο Αμπού Ντάμπι, υπάρχουν δύο Έλληνες αξιωματικοί του στρατού έξω από το περίπτερο της γερμανικής βιομηχανίας όπλων Krauss-Maffei, οι οποίοι έχουν επιφορτιστεί με τη φύλαξη ενός τεθωρακισμένου τύπου Leopard 2.

Σύμφωνα

με το περιοδικό, το τανκ θα παραδοθεί μετά το πέρας της έκθεσης στο ελληνικό κράτος, στο πλαίσιο του ελληνικού εξοπλιστικού προγράμματος.

Το συγκεκριμένο θέμα έρχεται στη δημοσιότητα λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη στην Αθήνα του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, κατά την οποία, σύμφωνα με τη γαλλική Le Figaro, αποφασίστηκε «να ενοικιάσει η Ελλάδα δύο φρεγάτες από τη Γαλλία για την ενίσχυση του πολεμικού της ναυτικού με την προσδοκία μιας “επανεκκίνησης” των στρατιωτικών προμηθειών».

Για το θέμα, το Der Spiegel αναφέρει με καυστικό τρόπο: «Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά Leopard. Λίγο πριν βυθιστεί η χώρα στην κρίση, εξοπλίστηκε με μία από τις πιο σύγχρονες δυνάμεις τεθωρακισμένων της Ευρώπης. Κανένα από τα 170 Leopard δεν χρησιμοποιήθηκε ακόμη σε επιχειρήσεις. Ωστόσο, η συμφωνία για τα τεθωρακισμένα κόστισε στο ελληνικό κράτος 1,7 δισ. ευρώ και το ποσό δεν έχει εξοφληθεί ακόμη. Η ελληνική κυβέρνηση κατήργησε πέρσι το δώρο Χριστουγέννων για τους συνταξιούχους, περιέκοψε μισθούς, θέσεις εργασίας και έκλεισε νοσοκομεία. Αλλά το Leopard κινείται ακόμη».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λεφτά,lefta