Λέτα: «Οι πολίτες θα τιμωρήσουν μία κακιά Ευρώπη-μητέρα»

Με μία μητέρα παρομοίωσε την Ευρώπη ο νέος Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα, προειδοποιώντας για μία «δημοκρατική καταστροφή» που απειλεί τη «γηραιά ήπειρο», σε περίπτωση που «οι πολίτες της χάσουν το ηθικό τους».

«Θα πρέπει να δείξουμε στους πολίτες μας πως η Ευρώπη είναι έτοιμη να τους συνδράμει. Εάν αντιθέτως η Ευρώπη απογοητεύσει τους πολίτες, αυτό θα μας φέρει ενώπιον μίας δημοκρατικής καταστροφής», πρόσθεσε ο Λέτα στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

«Θα πρέπει να δράσουμε κατά τρόπον ώστε να συντονισθούν οι ευρωπαϊκές

πολιτικές για την απασχόληση», σημείωσε ο Λέτα, προσθέτοντας: «εάν δεν διαπιστώσουμε πως Ευρώπη σημαίνει ευημερία, ευκαιρίες, ανάπτυξη, εάν θεωρήσουμε πως η Ευρώπη είναι μία κακή μητέρα, αυτό θα αποτελέσει ένα μεγάλο πρόβλημα για τη δημοκρατία, επειδή οι πολίτες θα αντιδράσουν ενάντια σε αυτήν την Ευρώπη -κακή μητέρα», επέμεινε ο Λέτα. Όπως είπε, «αυτό είναι το πιο σημαντικό μήνυμα που μπορούμε να αντλήσουμε από την ιταλική εμπειρία: θα πρέπει η Ευρώπη να βοηθήσει τον κόσμο, δεν θα πρέπει να τον φέρει σε δύσκολη θέση».

Keywords
Τυχαία Θέματα