Λονδίνο… ερχόμαστε!

Κλήρωση… λουκούμι για την «επίσημη αγαπημένη» εθνική μπάσκετ, που πλέον είναι πιο κοντά στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2012! Η αγωνία είχε φτάσει στο κατακόρυφο! Άλλωστε η παρουσία σε μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση αποτελεί ύψιστη τιμή για κάθε αθλητή!

Του Μιχάλη Τσαμπά

Τελικά τα νέα από το μακρινό Καράκας της Βενεζουέλας ήταν κάτι παραπάνω από ευχάριστα! Εκεί όπου έγινε η κλήρωση για το Προολυμπιακό

τουρνουά, που θα φιλοξενήσει η συγκεκριμένη πόλη της Λατινικής Αμερικής το ερχόμενο καλοκαίρι. Στις αρχές Ιουλίου, λίγες εβδομάδες πριν τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου. Από τις 2 έως τις 8 Ιούλη η εθνική Ελλάδος θα προσπαθήσει να κάνει δικό της το ένα από τα τρία τελευταία εισιτήρια, που θα… παιχθούν για παρουσία στο Ολυμπιακό τουρνουά. Τον περασμένο Σεπτέμβρη στο ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας το νεανικό συγκρότημα του Ηλία Ζούρου δεν μπόρεσε να πάρει την απευθείας πρόκριση. Όμως με την 6η θέση που κατέλαβε… κέρδισε το δικαίωμα της δεύτερης ευκαιρίας. Εκεί στο Καράκας, λοιπόν, μέσω του Προολυμπιακού τουρνουά η «επίσημη αγαπημένη» θέλει να είναι συνεπέστατη σε ένα ακόμη ραντεβού με την αθλητική ιστορία! Η τύχη ή για την ακρίβεια η κληρωτίδα τής χαμογέλασε, καθώς το πρόγραμμα φαντάζει με μια πρώτη ματιά βατό και ο στόχος εφικτός! Το εξωτικό, αλλά όχι αχτύπητο Πουέρτο Ρίκο και η αδύναμη Ιορδανία είναι οι δύο πρώτοι αντίπαλοι της εθνικής στον πρώτο όμιλο. Σε μια… μάχη τριών ομάδων, όπου προκρίνονται οι δύο, καταλαβαίνει κανείς ότι μόνο με «μπασκετική αυτοκτονία» δεν θα περάσει η Ελλάδα από την πρώτη φάση! Η λογική λέει λοιπόν ότι μια εθνική ομάδα, που θα έχει στο ρόστερ της και… βαριά χαρτιά που στο Ευρωμπάσκετ για διαφόρους λόγους απουσίασαν, δεν θα έχει πρόβλημα να περάσει στην επόμενη φάση. Εκεί το πράγμα… κάπως ζορίζει, αλλά και πάλι μια από τις πιο έμπειρες ομάδες μπάσκετ του πλανήτη, με δεκάδες παραστάσεις από μεγάλες διοργανώσεις δεν θα έχει πρόβλημα!

Συγκεκριμένα, μετά τους ομίλους η Ελλάδα θα βρει μπροστά της τις δύο ομάδες που θα περάσουν από τον δεύτερο όμιλο, όπου συμμετέχουν η Λιθουανία, η διοργανώτρια Βενεζουέλα και η Νιγηρία! Θα αντιμετωπίσει την μία (ανάλογα με την θέση που θα έχει πάρει στον όμιλο της) και εκεί ο νικητής θα έχει δύο ευκαιρίες για να «πετάξει» για Λονδίνο, είτε αυτομάτως μέσω πρόκρισης στον μεγάλο τελικό, είτε παίζοντας για τις θέσεις 3-4, με την 3η θέση να είναι και αυτή που εξασφαλίζει το τελευταίο εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2012! Φυσικά η αποστολή μόνο εύκολη δεν θα είναι. Αξίζει να τονιστεί ότι ήδη… θέση για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου έχουν κλείσει οι παρακάτω εθνικές ομάδες: Μεγάλη Βρετανία (διοργανώτρια), ΗΠΑ (Πρωταθλήτρια Κόσμου, Ισπανία (Πρωταθλήτρια Ευρώπης), Γαλλία (Δευτεραθλήτρια Ευρώπης), Αργεντινή (Πρωταθλήτρια Αμερικής), Βραζιλία (Δευτεραθλήτρια Αμερικής), Αυστραλία (Πρωταθλήτρια Ωκεανίας), Κίνα (Πρωταθλήτρια Ασίας) και Τυνησία (Πρωταθλήτρια Αφρικής)

Η δύσκολη αποστολή του Ζούρου!

Βέβαια πριν καν η εθνική ομάδα φτάσει στα γήπεδα του Καράκας για να διε

Keywords
Τυχαία Θέματα