Λοβέρδος: Μέχρι Τετάρτη θα λυθεί το θέμα-ΠΦΣ: Ο κ. Λοβέρδος υπεύθυνος για το χάος

Φαρμακευτικός «πόλεμος» έχει ξεσπάσει μεταξύ του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου και του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου με αφορμή τα φαρμακεία.

Όπως τόνισε αρχικά ο κ. Λοβέρδος, σχετικά με τη μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών κατά 3% (15% δηλαδή από 18% που ήταν) «το φάρμακο πρέπει να φτάσει στα επίπεδα κατανάλωσης του 2004.

Ήταν μία πολιτική επιθυμία της κυβέρνησης, ενώ υπήρχε συμφωνία στο θέμα αυτό και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», για να προσθέσει στη συνέχεια «ξέρω ότι είναι δυσάρεστο για τους φαρμακοποιούς, όμως η φαρμακευτική δαπάνη πρέπει να φτάσει τα 2,5 δις ευρώ ετησίως για τα ασφαλιστικά ταμεία».

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας είπε χαρακτηριστικά, ότι «δεν θα ξανακουστεί τίποτα για τα φαρμακεία. Για τον καταναλωτή η μείωση αυτή σημαίνει πως θα προμηθεύεται φθηνότερα τα φάρμακα κατά 3%, ενώ το 1,5% θα είναι άμεσα στη λιανική τιμή».

Τέλος, ο κ. Λοβέρδος δεσμεύτηκε, πως «μέχρι την Τρίτη με Τετάρτη θα έχει λυθεί οριστικά το θέμα των φαρμάκων.

Αυτές οι δηλώσεις του κ. Λοβέρδου προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), καθώς σε ανακοίνωση του προέδρου του Θ. Αμπατζόγλου αναφέρεται, πως «την ώρα που τα ασφαλιστικά ταμεία χρωστάνε 400 εκατομμύρια ευρώ, την ώρα που τα φαρμακεία κλείνουν από την πιστωτική ασφυξία των πολυεθνικών και των τραπεζών, ο υπουργός κ. Λοβέρδος επέλεξε να μειώσει ακόμη περισσότερο το πενιχρό εισόδημα των φαρμακοποιών».

«Τον καθιστούμε υπεύθυνο για το χάος που θα επικρατήσει από το νέο έτος στον χώρο της φαρμακευτικής περίθαλψης», συνεχίζει ο κ. Αμπατζόγλου και διερωτάται εάν τα κόμματα της αντιπολίτευσης συμφωνούν με τις αποφάσεις του.

Keywords
Τυχαία Θέματα