Λύση «εδώ και τώρα» για την ανεργία, ζητά η ΓΣΕΕ

Τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στην κοινωνία, με την ανεργία να καλπάζει και τα εισοδήματα να συρρικνώνονται, περιγράφει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) που παράλληλα ζητά τη λήψη μέτρων «εδώ και τώρα».

«Με δραματικό τρόπο μέρα με την ημέρα, μήνα με το μήνα, η λίστα της ανεργίας αυξάνεται φθάνοντας σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή το ποσοστό του 27,2% τον Ιανουάριο του 2013», σημειώνει η ΓΣΕΕ. Η Συνομοσπονδία τονίζει

πως η πραγματική ανεργία είναι πολύ μεγαλύτερη «αν συνυπολογίσει κανείς τους μακροχρόνια ανέργους, όσους εργάζονται και δεν λαμβάνουν τα δεδουλευμένα, όσους βρίσκονται σε καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας, και όλους όσοι αδυνατούν να καλύψουν με τα ελάχιστα μεροκάματα τις βασικές τους ανάγκες».

«Η περιοριστική πολιτική και η άγρια λιτότητα συνεχίζουν να εκτοξεύουν τα ποσοστά της ανεργίας σε δυσθεώρητα ύψη με τραγικές κοινωνικές επιπτώσεις », συμπληρώνει η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ που εν κατακλείδι καλεί την κυβέρνηση και τρόικα να εγκαταλείψουν «τις πολιτικές της ύφεσης».

Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, έρχεται μετά και το νέο ρεκόρ που κατέγραψε η ανεργία στη χώρα μας, φθάνοντας στο 27,2% για το μήνα Ιανουάριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα