Μάχη μέχρις εσχάτων για την παραμονή, στην Σούπερ Λίγκα

Με τους σημερινούς αγώνες στην Σούπερ Λίγκα του ελληνικού ποδοσφαίρου, αναμένεται να ξεκαθαρίσει σε κάποιο βαθμό το θρίλερ που συντελείται στην ουρά της βαθμολογία, κρατώντας στην αγωνία τουλάχιστον εφτά ομάδες που άλλες λιγότερο κι άλλες περισσότερο έχουν λόγους να φοβούνται ότι μπορεί να πέσει σ’ αυτές ο κλήρος να ακολουθήσουν την Κέρκυρα στην παρακάτω κατηγορία.

Και είναι ένα θρίλερ που, μαθηματικά τουλάχιστον, δεν πρόκειται να τελειώσει σήμερα για όλους με τα ματς της προτελευταίας αγωνιστικής

μιας και το πρόγραμμα αφήνει υποχρεωτικά ανοικτούς τους λογαριασμούς το λιγότερο για δύο ομάδες. Ακόμα κι αν χάσει, για παράδειγμα, ο Άρης και μείνει στη 15η θέση και στους 29 βαθμούς, θα έχει να κυνηγάει τουλάχιστον τον ηττημένο του αγώνα ΑΕΚ - Πανθρακικός ή και τους δύο αν έλθουν ισοπαλία.

Όπως και να ’χει, οι τίτλοι τέλους στο θρίλερ της παραμονής θα πέσουν οριστικά στην 30ή αγωνιστική, με πιθανό το σενάριο να φτάσει πάνω από τους 33 β. ο πήχης της παραμονής, όταν πέρυσι που υποβιβάζονταν τρεις και όχι δύο ομάδες, είχε φτάσει μόλις τους 29.

Η λογική λέει ότι ο Λεβαδειακός με τους 34 και ο Πλατανιάς με τους 33 β. αντίστοιχα, πρέπει να θεωρούνται ασφαλείς. Μαθηματικά, όμως, δεν είναι 100% εξασφαλισμένοι και πρέπει να ψάξουν στις τελευταίες δύο αγωνιστικές έναν ή δύο πόντους αντίστοιχα για να μη βρεθούν προ εκπλήξεων. Ο Λεβαδειακός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ και ο Πλατανιάς παίζει στη Βέροια. Αν χάσουν, το μεταξύ τους παιχνίδι τη τελευταία αγωνιστική στην Κρήτη αποκτά ξεχωριστό χρώμα εάν έχει νικήσει ο Άρης τον Αστέρα Τρίπολης στο Χαριλάου.

Το παιχνίδι αυτό είναι για τους κιτρινόμαυρους της Θεσσαλονίκης ένας ακόμη «τελικός». Παρά τη νίκη τους στο Περιστέρι, παραμένουν προτελευταίοι και οφείλουν να το κερδίσουν για να προσπεράσουν τουλάχιστον μία ομάδα και να εξαρτώνται μόνο από τα δικά τους πόδια την άλλη Κυριακή στην Ξάνθη.

Το πιο «καυτό» παιχνίδι της αγωνιστικής γίνεται στο ΟΑΚΑ, όπου οι ισόβαθμοι στους 30 β. ΑΕΚ και Πανθρακικός ψάχνουν μια νίκη - ανάσα που θα αυξήσει τις ελπίδες τους, χωρίς να τους εξασφαλίζει απόλυτα. Με δεδομένο ότι οι φιλοξενούμενοι υποδέχονται την τελευταία αγωνιστική στην Κομοτηνή την καταδικασμένη Κέρκυρα, βολεύονται και με την ισοπαλία.

Η ΑΕΚ, αντίθετα, βρίσκεται σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση στην πολύχρονη ιστορία της και θέλει μόνο νίκη. Η ισοπαλία ενδεχομένως να τη φέρει κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού και να χρειαστεί νίκη την τελευταία αγωνιστική στο Περιστέρι για να σωθεί, απέναντι σε έναν Ατρόμητο που αν χάσει στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ, ίσως κινδυνέψει να μείνει εκτός πλέι οφ και δεν θα είναι αδιάφορος βαθμολογικά. Οι Κρητικοί (31 β.) θέλουν το τρίποντο για να ηρεμήσουν, όπως μόνο τρίποντο θέλει και η Βέροια (30 β.) στην έδρα της με τον Πλατανιά, ώστε να μην είναι υποχρεωμένη να νικήσει μετά τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για να έχει ελπίδες σωτηρίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα